Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası  (TTSO) ziyaretinde bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Başkanı Şadan Eren, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Trabzon'da bir araya gelen Gürcistan Başkonsolosu İashvili, iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Trabzon-Tiflis arasında yapılan direkt uçuşlar üzerine TTSO'nun çalışmalarını takdir eden Başkonsolos, Türkiye'de Trabzon ve Gürcistan arasındaki uçak seferleri ile ilgili ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kısa süre önce göreve gelen Nikoloz İashvili'ye yeni görevinde başarılar diledi. Erkut Çelebi'nin Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosuna verdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

Dolar ve Euro Zirveden Geri Döndü! Gözler Enflasyon Rakamlarında Dolar ve Euro Zirveden Geri Döndü! Gözler Enflasyon Rakamlarında

"Gürcistan, Trabzon ticaretinde önemli bir yere sahip. Sağlık turizmi alanındaki çalışmalarımızda ilk sıralardaki hedef ülkelerden biri. Gürcistan uçuş firmalarıyla Tiflis-Trabzon direkt uçak seferleri için görüşüyoruz. Bakü-Trabzon hattı da keza aylardır başarısını kanıtladı. Trabzon, komşu ülkeler arasında direkt uçuşların yapıldığı önemli bir destinasyon. Bu ülkeleri ve seferleri artırırsak, sağlık turizmi, turizm ve ticaret konularında birlikte çalışma imkanımız da artar."

Başkonsolons İashvili'nin TTSO ziyaretinde diğer hususlar da masaya yatırıldı.

Batum merkezde tur otobüsleri için yeni park alanlarının oluşturulması ve Türk firmalarına yazılan cezalarla ilgili düzenlemeler gibi konularda Başkonsolostan destek vermesi istendi.

Trabzon'dan Gürcistan'a direkt uçak seferlerini çok olumlu bulduğunu ve bu konuda her tür iş birliği ve diyaloğa açık olduğunu belirten Başkonsolos İashvili, Başkan Erkut Çelebi ve heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretini noktaladı.

Editör: Didem Bektaş