Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trabzon'a gelen depremzede ailelerin çocukları için anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi KYK yurtlarına yerleşen depremzedeler için dün anlamlı bir etkinlik organize edildi. Depremzede çocuklara için Çocuk Şenliği düzenleyen Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi, organizasyonu Fatih yerleşkesinde gerçekleştirdi. Çocuk şenliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, öğretim görevlileri, Beşikdüzü MYO Müdürü Karoğlu, çok sayıda öğrenci ve depremzede aile katıldı.

Trabzon Çocuk Şenliği’nde Üniversitenin öğrencileri müzik ve sanat çalışmaları yaptı. Deprem bölgelerinden gelen çocuklara moral olması için düzenlenen etkinlikte çocuklar Barış Manço şarkılarıyla eğlendi, resim yaptı, çeşitli grupların gösterilerini izledi. Etkinliği düzenleyenlerden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Bengiç Çolak, şu sözleri kaydetti:

"Onlara evlerinde olduklarını hissettirmek, bağlılık ve dayanışma ile her zorluğun üstesinden geleceğimizi göstermek amacıyla Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu yıl bu şenliğin ilkini düzenledik."

Şenliğe Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşımda, Akçaabat Belediyesi yemekte destek oldu. Ortahisar, Yomra ve Doğu Karadeniz yurtlarında kalan 150 depremzede öğrenci ve aile şenlikte yer aldı.

Editör: Didem Bektaş