Trabzon Üniversitesi, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve KYK yurtlarında misafir edilen depremzede vatandaşların çocuklarına yönelik Çocuk Şenliği gerçekleştirdi.

Üniversite Rektörlüğü’nün destekleriyle Fatih Eğitim Fakültesi’nin organizasyonunda Fatih Yerleşkesinde gerçekleştirilen şenliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Akkan ve Doç. Dr. Zeynep Medine Özmen, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Çelik, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Karoğlu,  ile Fatih Eğitim Fakültesinden çok sayıda öğrenci, çocuklarıyla birlikte çok sayıda öğretim elemanı ve idari personel,  depremzede çocuklar ve aileleri ile üniversite yerleşkesine komşu vatandaşların çocukları katıldı.

Öğrenci kulüplerinin üniversite etkinlik standardına uygun başlayan şenlik, Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne ait Müzik Eğitimi programındaki öğrencilerin ritim çalışması gösterisi ile devam etti. 

Fatih Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nün oyunlarıyla büyük bir coşku yaşanan şenlikte, temsili olarak canlandırılan “Barış Manço Sizlerle” gösterisiyle çocuklar, Barış Manço şarkılarıyla doyasıya eğlendi.

Etkinliğin organizasyon kısmından sorumlu Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Gizem Bengiç Çolak, yaşanan deprem felaketinin tüm ülkeyi derinden etkilediğini hatırlatarak “Deprem felaketi sonucu çocuklarımız sevdiklerinden ayrılmak ve yeni bir ortama uyum sağlamak durumunda kaldı. Onlara evlerinde olduklarını hissettirmek, bağlılık ve dayanışma ile her zorluğun üstesinden geleceğimizi göstermek amacıyla Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu yıl bu şenliğin ilkini düzenledik. Şenliği hala getirmeyi hedefliyoruz. Şenliğe Doğu Karadeniz Yurdu, Ortahisar Yurdu, Yomra Kız Öğrenci Yurdu ve Ahmet Yaşar Efendi Yurdu'ndan toplam 150 öğrenci anne ve babalarıyla birlikte katıldı.  Akçaabat Belediyesi yemek ikramında bulunurken Büyükşehir Belediyesi ise ulaşım noktasında yardımcı oldu. Şenlik süresince depremzede çocuklarımız, kültürel ve sosyal etkinliklerle güzel bir gün geçirdi. KYK Yurt Müdürlüklerine, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Üniversitemizin ilgili daire başkanlıklarına, öğretim elemanlarına ve öğrencilerimize destekte bulunan tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Depremzede çocukların mutluluğunu ve dayanışma ruhunu artırmak için yapılan şenlik ikramlarla sona erdi. (Haber61)

Editör: Haber TS