UZUNKUM YAŞAM ALANI PROJESİNDE İLK ÇALIŞMA BAŞLADI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Uzunkum Yaşam Alanı Projesi için saha çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşirli sahilindeki dolgu alanında incelemelerde bulunarak tesviye ve altyapı çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.
1 Mart’ta ihalesi yapılan proje kapsamında ilk etapta alanın yüzey düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.
TESVİYE ÇALIŞMALARI 3-4 AY SÜRECEK
Proje alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi olarak dolgu, tahkimat ve zemin düzenleme çalışmalarını üstlendiklerini söyledi.
Tesviye çalışmalarının yüklenici firma ile birlikte başlatıldığını belirten Genç, bu sürecin yaklaşık 3-4 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

PROJE BİN DÖNÜMLÜK ALANI KAPSAYACAK
Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin yaklaşık bin dönümlük geniş bir alanı kapsadığını belirten Başkan Genç, proje kapsamında taşkın riskini ortadan kaldıracak çalışmaların da yapılacağını söyledi.
Beşirli, Toklu ve Karşıyaka mahallelerinden gelen derelerin açık kanal sistemiyle denize ulaştırılması planlanırken bu çalışmaların Devlet Su İşleri tarafından yürütüleceği ifade edildi.
EŞ ZAMANLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK
Projenin birçok kurumun iş birliğiyle gerçekleştirileceğini belirten Genç, çalışmaların eş zamanlı şekilde ilerleyeceğini dile getirdi.
TOKİ’nin projenin batı bölümünde inşa çalışmalarına başlayacağını belirten Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin ise doğu bölümünde tesviye ve altyapı çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
2027 YAZINDA HİZMETE AÇILACAK
Başkan Genç, Uzunkum Yaşam Alanı Projesi’nin 461 gün içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.
Hedeflerinin projeyi 2027 yazında tamamlayarak Trabzon halkının hizmetine sunmak olduğunu ifade eden Genç, alanın hem vatandaşlar hem de şehre gelen ziyaretçiler için önemli bir yaşam ve turizm merkezi olacağını söyledi.

TRABZON İÇİN YENİ CAZİBE MERKEZİ
Projenin Trabzon’un denizle buluşmasını sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Genç, Uzunkum’un şehir için yeni bir cazibe merkezi olacağını ifade etti.
Genç, yapılacak çalışmalarla hem vatandaşların denizle daha fazla buluşacağını hem de Trabzon’un turizm potansiyelinin daha da artacağını söyledi.




