Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile isim benzerliği olan yeni Trabzon Valisi biyografisi ile merak ediliyor. İşte, Aziz Yıldırım hakkında merak edilenler!

Tekirdağ Valisi olarak görev yapan Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Trabzon Valiliğine atandı. Karar, Resmi Gazetede yayımlandı. Eski Fenerbahçe Başkanı ile isim benzerliği olması sosyal medyada gündem olurken, yeni Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın hayatı merak edilmeye başlandı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

Eskişehir'de dünyaya gelen, Düzce nüfusuna kayıtlı olan Yıldırım, aslen Trabzon Şalpazarı ilçesindendir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Master programına katılmıştır. Kamu Yönetimi Uzmanı mesleği ile kariyerine başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Afyon Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Aziz Yıldırım, daha sonra Adana, Yozgat ve Elazığ ilçelerinde Kaymakamlık yapmıştır. Şube Müdürlüğü, Vali Yardımcılığı, Daire Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Muş, Tekirdağ ve Afyonkarahisar Valiliği görevlerinde bulunmuştur.

63 yaşındaki Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Kararıyla yeni Trabzon Valisi olarak göreve atanmıştır.