Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, deprem bölgelerine yardım gönderildiğini açıkladı. 258 uçak ve 81 tır dolu malzeme depremzedeler için yola çıktı.

TRABZON DEPREM YARDIM TIRLARI VE UÇAKLARI GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem, 10 ilde birden büyük yıkıma sebep oldu. Türkiye'nin dört bir yanından yardım gönderilen deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, can kaybı da artmaya devam ediyor. Bölgede acil ihtiyaç duyulan gıda, giyecek, ısıtıcı ve araç-gereçler çevre illerden tırlarla gelmeye devam ediyor. Trabzon halkı da deprem bölgelerindeki vatandaşları unutmadı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve gönüllü vatandaşların katkısıyla hazırlanan yardım kolileri kısa sürede yola çıkıyor. 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi ekmek üretimine başladı. Trabzon Valisi Ustaoğlu, okulda yaptığı basın açıklamasında depremzedeler için 258 Jandarma kargo uçağının deprem bölgesine sevk edildiğini duyurdu.

Vali Ustaoğlu, dün akşam 81 tır malzemenin Trabzon'dan deprem bölgesine doğru yola çıktığını da müjdeledi. Ayrıca tır temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve yardım malzemelerinin hazır olduğunu, tır temini sağlanır sağlanmaz bunların da yola çıkacağını duyurdu.

Editör: Didem Bektaş