Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 10 Aralık "Dünya İnsan Hakları Günü" vesilesiyle günün anlamına özel bir mesaj yayınladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama

10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul etmişti. O tarihten beri her yıl 10 Aralık'ta Dünya İnsan Hakları Günü kutlanıyor.

Yarın tüm dünyada kutlanacak olan Dünya İnsan Hakları Günü, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım tarafından bir kez daha onurlandırıldı. Bildirgenin uluslararası toplumda temel hak ve özgürlükleri koruyup gözeten referans niteliğinde bir belge olması da durumun ciddiyetini artırıyor.

İşte, Trabzon Valisi Yıldırım'ın 10 Aralık mesajı!

"Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, binlerce yıldır farklılıklarını zenginlik görüp kardeşlik duygusuyla dünya barışına ciddi katkılar sağlamıştır. Dünyadaki tüm insanların din, dil, ırk ve cinsiyet fark etmeksizin eşit haklara ve özgürlüğe sahip olduklarını teminat altına alan bildirgeye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur."

Vali Aziz Yıldırım, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin dünyanın büyük bir kesiminde kabul edilmesine karşın, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına mani olamadığına da değindi.

Editör: Didem Bektaş