İş insanı Hasan İpek, Alışveriş Merkezinin yenilenmesi ve tekrar aktif hale getirilmesi için oğlu Emin İpek’i görevlendirdi.

Basın temsilcileri ile AVM'de bir araya gelen Muhammmed Emin İpek, AVM'nin devam eden renevasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Rubenis AVM Ceo’su Muhammed Emin İpek

NEDEN TRABZON...

“Bildiğiniz üzere Kasım 2022 tarihinde AVM’yi satın alarak çalışmalarımıza başlamış bulunduk. Bizler eş zamanlı olarak bir çok ilimizde bir takım proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Öncelikle Neden Trabzon sorusunun cevabını iletmek isterim. Ben ve ailem Trabzonlu aile dostlarımız ve iş ortaklarımız vasıtası ile yaklaşık 17 senedir Trabzon’umuza tatil ve iş amaçlı gelen bir aileyiz. Trabzon’u ve Trabzon halkı gerçekten seviyor ve yalnızca iyiliğini düşünüyoruz. Ve hatta nerelisin sorusunun cevabı bende Trabzon’umun suyunu içiyorum şeklinde oluyor. Tabi Varlıbaş AVM’nin de uzun süredir bakımsız kalmasına halkımıza hizmet verememesine bizzat şahit olduk. Bu durum karşısında sessiz kalmak istemedik ve adımlar atarak halkımıza mükemmel bir AVM kazandıracağımızın vurgusunu yaptık. Çünkü Trabzon’umuz bunu hak ediyor. Neden Trabzon sorusun cevabı aslında budur.”

YAZDAN YAZA GELİP, ARAÇLARINI OTOPARKA BIRAKIYORLARDI

İpek, Trabzon’da çokça tartışılan AVM’nin otoparkının ücretli hale getirilmesi konusunu açıkladı. Daha önce AVM’nin otoparkın ücretsiz olmasından dolayı herkes tarafından kullanıldığını ve müşteri ve çalışanlara yer kalmadığına dikkat çeken İpek, bazı kişilerin araçlarını senelik olarak da otoparka bıraktığına dikkat çekti.

Otoparkın sabahın erken saatlerinde dolduğunu ifade eden İpek, “Buraya araçlarını park edenlerin büyük bölümü araçlarını almak zorunda kaldı. Otoparkta uzun süredir duran araçların sahiplerine ulaşmaya çalıştığımızda ise il dışında olduklarını ve sadece yazın Trabzon’a geldiklerini öğrendik” dedi.

ALT YAPI VE BAKIM İŞLERİ YAPILIYOR
İpek, “Şu anda alt yapı ve genel bakımlarımız yani jeneratör, yürüyen merdiven, asansör, soğutma ve ısıtma grubu gibi bir çok doğrudan görünen ve görünmeyen tamirat ve tadilatlarımızı yaptık ve devam ediyoruz. Bununla beraber çatı, servis alanları ve ortak alanlar dahil olmak üzere detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştirdik. Şu an için planlanan ve yapılmakta olan WC tadilatları , mermer bakım ve değişiklikleri, yemek katı oturma grupları, iç aydınlatmalar ,tesisat problemleri , giriş döner kapıları, tabelalar ve alçı , alçıpan ve boya gibi bir çok çalışmalarımız devam ediyor. Her şeyden önce burası 1951 yılından günümüze kadar Trabzon’a fabrika veya AVM olarak hizmet etmiş ve Trabzon’a yüzlerce kişilik istihdam sağlamış bir tesis. Bizim hedefimiz bu tarihi ilk gün ki gibi canlı tutup Trabzon’umuzda istihdamın yolunu açmaktır. Eğer Rabbimden bir mani olmaz ise Haziran ayında ön açılış planlamaktayız ve daimi olacak şekilde kampanya, çekiliş, etkinlik ve konserler planlamaktayız. Bunu çok değerli Trabzon halkımızın destek ve ziyaretleri ile başaracağımızdan hiç şüphem yok.”

YENİ FİRMALAR ELECEK Mİ?

Bir hayli boş mağazanın bulunduğu AVM’ye yeni firmalar gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya ise İpek, “Sözlü olarak anlaştığımız epey firma var. Ayrıca bu noktada profesyonel destek de alıyoruz. Beşeri ilişkilerimiz de kuvvetli. Bağlantımız olan firmalar var. Hem onlarla görüşüyoruz, hem de yeni firmalarla. Güzel ve olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hatta ilk sözleşmeler de geldi. Biz, bölge halkının ihtiyacını karşılamak istiyoruz” diye konuştu.

YENİ MAĞAZALARLA ÖN AÇILIŞ YAPMAYI PLANLIYORUZ

AVM’de ki çalışmaları turizm sezonuna yetiştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen İpek,  yeni mağazalarla ön bir açılış yapmayı planladıklarını ifade ederken AVM’nin tabelasının da yakında asılacağını da sözlerine ekledi.

AVM'Yİ SÜREKLİ CANLI TUTMAK İÇİN...

AVM’yi sürekli canlı tutmak için konserler, çekilişler gibi aktiviteler yapmayı planladıklarını da ifade eden İpek, bunu sürekli hale getirmek istediklerini belirtti. İpek ayrıca AVM’de mevcut mağazalarla devam edebileceklerini de ifade ederken binanın fiziki yapısında çok fazla bir değişiklik yapamayacaklarını bununda Anıtlar Kurulunun iznine tabi olduğuna dikkat çekti.

ekran-resmi-2023-02-20-09191734-18

Editör: Ali ÇİL