Trabzon, Rize, Artvin ve çevre illerde kokarca böceği paniği yaşanıyor. Kokarca böceği istilasında son durum nedir? İşte yeni gelişmeler...

KOKARCA BÖCEĞİ TÜRKİYE'DE HER YERDA GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Trabzon, Giresun, Artvin, Rize, Samsun ve Yalova'da görülen kokarca böceği, ülkemizde son yıllarda yeniden artış gösterdi. Daha önce örneğine çok az rastlanan bu böcekler, son olarak Trabzon ve çevresinde görüldü. Tarım arazilerine büyük hasar veren böcekle ilgili korkutucu bir gelişme daha yaşandı.

Evleri basan, tarım arazilerine dadanan kokarca böceklerinin Türkiye'ye Gürcistan sınırından girdiği tespit edildi. İnsanların hayatını zorlaştıran, ekinlere zarar veren bu böcekler yakında her yerde görülebilir. Tarım yetkilileri bu konuda eyleme geçti.

Kokarca böceğinin Gürcistan sınırından Türkiye'ye girmesiyle birlikte, Trabzon başta olmak üzere pek çok ilimizde panik yaşanmaya başladı. Daha önce kokarca böceği istilasından dert yanan vatandaş, yeni bir istiladan korkuyor. Böceğin şimdiye dek insana zarar verdiği tespit edilmese de, gözdeki kornea bölgesinde iltihaplanmaya yol açma potansiyeli var. Hatta bazı bölgelerde böyle vakalar bildirildi.