Trabzon’da Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı bitiyor. Yüklenici firmadan 15 Nisan’da teslim alınması beklenen yeni otogara 14 Mayıs seçimleri öncesi açılış planlanıyor.

Ancak yeni otogarın hizmete girmesi, düzenleme çalışmaları ve bağlantı yolları inşaatı dolayısıyla yaz ortasını bulacak. Mevcut otogardaki firmalara henüz bir tebligat gönderilmedi.

İKİ KEZ İHALE EDİLDİ

Kuzey Ekspres Gazetesinden Rabia Mollaoğlu'nun haberine göre:

Büyükşehir Belediyesi’nin Sanayi Mahallesi’nde Ağustos 2020’de önce 56.5 milyon TL’ye, yüklenici firma işten çekilince ‘ikmal inşaatı’ adı altında başka bir firmaya Temmuz 2021’de 88.7 milyon TL’ye ihale ettiği ‘Yeni Otogar’ açılışı planlanan tarihten yaklaşık 1 yıl rötarla hemen hemen tamamlandı.

AÇILIŞI YAPILACAK!

Değirmendere yatağında yapıldığı için çok tartışılan yeni otogarın yüklenici firma tarafından 15 Nisan’da Belediyeye teslim edileceği, 14 Mayıs’taki seçimler öncesi açılış planlandığı öğrenildi. Kavşak ve bağlantı yolları inşaatı halen devam ederken, mevcut otogardan taşınma işi yaz ortasını bulacak.

Mevcut otogardaki firmalara taşınma işlemi için henüz bir tebligat yapılmadı. 28 araçlık peronlar, ticari alanlar ve çevre düzenlemesi, bağlantı yollarının tamamlanması gibi çalışmalar nedeniyle mevcut otogardaki otobüs firmalarının taşınma işinin Temmuz-Ağustos aylarını bulacağı öğrenildi.

Editör: Haber TS