Yıllar önce yaşanan deprem felaketinde yakınlarını kaybeden Trabzonlu hayırsever, 12 kişilik depremzede ailenin Trabzon’a gelmesine vesile oldu.

Trabzonlu Mustafa Kara, 1999 Erzincan depreminde arkadaşlarını kaybetmişti. Deprem acısını içinde taşıyan hayırsever adam, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinde evsiz kalan depremzedeler için bölgeye yardıma koştu. Ortak kaderleri onları acı ve duygusal bir şekilde bir araya getirdi.

Mustafa Kara, 12 kişilik depremzede ailenin Trabzon'a yerleşmesine yardım etti. Kara, elektrik teknisyeni olarak çalıştığı kurumdan izin alarak  Gaziantep ve Elbistan'daki arama kurtarma çalışmalarına destek olmaya gitti. 40 yaşındaki Trabzonlu hayırsever, memleketinde de boş durmayarak depremzedeler için yardım çalışmalarına katıldı.

3 çocuk babası olan Mustafa Kara, tanıdıkları vasıtasıyla Kahramanmaraş'ta evsiz kalan 12 kişilik Çam ailesinin Trabzon'a gelmesini ve barınmasını sağladı. Valilik izniyle Çam ailesi, hayırsever Halil İbrahim Tonyalı'nın evine yerleştirildi.

Mustafa Kara ve ailesi, depremzede aileyi yeni evlerinde ziyaret etti, onlarda aynı sofraya oturdu. Bu güzel iletişim devam ederken, ailenin tüm ihtiyaçları Valilik koordinesinde sosyal market üzerinden sağlandı.

Depremzede ailenin reisi İdris Çam Trabzon denilince aklına, "Gardaş" kelimesinin geldiğini Trabzon anlamının kardeşlik, birlik, beraberlik olduğunu dile getirdi.