Trabzon'a Yeni Proje

Abone Ol

Kaşüstü’nde taşıtlar için kavşak olmazken,  yayalar için 150 metre ara ile iki tane trafik lambası konulmasını eleştiren Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, bu lambaların trafiği aksattığını ve bu yüzden kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu kaydetti.

Trabzon’da trafik yoğunluğunun yaşandığı önemli noktalardan biri olan Kaşüstü Kavşağı’nda yol çalışması devam ediyor. Kaşüstü’nde taşıtlar için kavşak olmazken,  yayalar için 150 metre ara ile iki tane trafik lambası konulmasını eleştiren Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, bu lambaların trafiği aksattığını ve bu yüzden kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu kaydetti. Bölgeye yayalar için üst geçit yapılmasının daha mantıklı ve güvenli olduğunu belirten Ustaömeroğlu, bu sayede bölgede trafiğin seri bir şekilde akacağına dikkat çekti.

TRAFİK LAMBALARI YÜZÜNDEN HER AN YOL TIKANIYOR

Trabzon’da uzun bir süre “Dal-çık mı olsun, viyadük mü?” diye tartışılan Kaşüstü Kavşağı ile ilgili yol çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bölgede trafiğin sürekli sıkışması ve kilometreye varan kuyruklar oluşması vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Devam eden yol çalışmaları yüzünden trafikte zaten problem yaşandığını kaydeden Başkan Ustaömeroğlu, yayalar için konulan trafik lambaları ile trafiğin daha da çıkılmaz bir hal aldığını ifade etti.

Kaşüstü’nde yayalar için konulan lambalar yüzünden kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu belirten Ustaömeroğlu, bunun bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu daha da artırdığını kaydetti. Ustaömeroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Daha önce de yazıldı, çizildi. Malum Kaşüstü'nde yol çalışması var. Taşıtlar için kavşak yok. Sadece yayalar için 150 metre ara ile iki tane trafik lambası var.Her gün, her an yol bu trafik lambaları yüzünden tıkanıyor. Her iki yönde kilometreye varan kuyruk oluşuyor.”

Kavşakta 150 metre ara ile yayalar için trafik lambası konulmasına bir anlam veremediğini belirten Ustaömeroğlu, bunun hem trafiği aksattığını hem de yayalar için güvenli olmadığını söyledi. Ustaömeroğlu, “Trafiğin sağlıklı bir şekilde seri olarak akması gereken bir yolda 150 metre ara ile sadece yayalar için trafik lambası koyarak trafiği kesintiye uğratmak ne demektir bugüne kadar cevabını bulamadım. O bölgeye yayalar için geçici üst geçit yerleştirmek varken, yayalara daha güvenli bir seçenek sunmak varken hem taşıt hem de yaya trafiğini lambalarda bekletmek neyin nesidir anlamak mümkün değil.” şeklinde konuştu.(Günebakış)

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }