Trabzon Merkezi Bankası şubesinin ahşap para kasaları, Ortahisar Belediyesi katkılarıyla sokak hayvanlarına yuva oldu!

Trabzon Ortahisar Belediyesi'nden ayakta alkışlanacak dev hareket! Kış aylarının gelmesiyle birlikte binlerce sokak hayvanı için harika bir çözüm bulundu. Trabzon'da Merkez Bankası şubesinin madeni para taşımaya yarayan ahşap kasaları, Ortahisar ilçesine getirildi. Belediye atölyesinde elden geçirilen ahşap para kasaları, hayvanların barınacağı kulübelere dönüştürüldü. Elden geçirilen kasalar geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanlarına bu kış mesken olacak.

Soğuk havalarda sıcacık yuvalarına kavuşacak olan kedi ve köpekler için tüm vatandaşlar seferber oldu. İşte, Trabzon haber servisine düşen bir son dakika gelişmesi… Bu haberle içiniz ısınacak…

Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) işbirliği ile para kasaları kulübelere dönüştürülüyor. Usta marangozların elinden çıkan yepyeni yuvalar, rengarenk boyalarla süslendi. Sokak hayvanları için hazırlanan ahşap kulübeler talep üzerine en çok ihtiyaç bulunan noktalara yerleştirilmeye başlandı.

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, bu fikrin bir komşusundan çıktığını belirtti. Kedisine yaptığı kulübeyi beğenmeyen komşusu, Merkez Bankası'na gelen ahlap kasalardan kedisine ev yaptığını söyleyince, yeni projenin fikir annesi oldu. İsteyen öğrenciler de belediyeye gidip kulübeleri boyayarak destek olabilir.

Ahşap para kasalarından hem kulübe hem de yemleme odağı hazırlanıyor. Hayvanların rahat edeceği, vatandaşın rahatsız olmayacağı uygun yerlere bırakılan kulübelerin takibini de Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri tarafından yapılıyor.

Editör: Didem Bektaş