Son dönemde yiyecek ihtiyacını gidermek için kırsal alandan, kent merkezine inen hayvanlara bir örnekte geçtiğimiz günlerde Gümüşhane - Trabzon Karoyulan denk gelinmişti.

Kent merkezlerinde görülen ayılar, tünellerden geçerken çekilen görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Özellikle Trabzon - Gümüşhane karayolunda vatandaşların video kameralarına takılan bir ayının koşarken çekilen görüntüsü bir çok vatandaşlar tarafından paylaşılınca bu görüntü resmen fenomen oldu.

Gümüşhane - Trabzon Karayolunda kestirme olsun diye Mescitli Tünelini kullanan ayı, yeni çekilen görüntüsünde bu kez arkadaşıyla beraber görüntülendi.
Araçlardan korkan ve Tünelin sonuna oluşmak için vargüçleriyle koşan ayıların görüntüsü yine kameralara takıldı.

Ayılara ‘deli oğlan’ diye seslenen sürücü videoda, “Ayılar tüneli bastı, bunlar yavru, annelerinizi nerede bıraktınız" diyerek ayıların arkasından yavaşça ilerledi.

Öte yandan Gümüşhane’nin Eskibağlar mahallesinde yiyecek bulmak için bahçelere giren ve kent merkezine inen bir ayı da yine vatandaş kamerasına yakalandı. Kentin içerisine kadar inen ayılar vatandaşları tedirgin ederken, görüntülerdeki ayı belirli bir süre yol üzerinde gezdikten sonra Harşit Çayı’na giderek gözden kayboldu.

Editör: Haber TS