Trabzon ve İŞKUR, depremden etkilenen ve kente gelen vatandaşlar için istihdam desteği sağlıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde depremzedeler için yardım çalışmaları son sürat devam ediyor. Trabzon, kente gelen depremzedeler için istihdam alanları sağlamak üzere TTSO ve İŞKUR dayanışmasıyla harekete geçti.

Tüm illerde kamu kurumları ve STK'lar, depremzedeler için iş alanları yaratmaya başladı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'a gelen depremzedeler için İŞKUR ile ortaklaşa çalıştıklarını belirtti. Trabzon'a göç eden veya geçici süreyle kente gelen afetzedeler kısa süre içinde işe yerleştirilecek.

TTSO Başkanı Çelebi, deprem sebebiyle yaşadıkları kenti bırakıp Trabzon'a gelen insanları mesleklerine göre en uygun işlere yerleştireceklerini açıkladı. Özellikle mobilya, tekstil, kaynak, alüminyum cephe kaplama, plastik doğrama, CNC, turizm ve hizmet sektöründeki TTSO üyelerinin talepleri meslek sahibi olan depremzede vatandaşları ilgilendiriyor.

Trabzon’da TTSO bünyesine bağlı üye kuruluşların her türlü teknik elemana ihtiyacı var. Erkut Çelebi, depremzede vatandaşların işe yerleştirilme süreciyle yakından ilgilendiklerini, Trabzon’a gelen afetzedeler için iş dünyasının katkılarının daima devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Didem Bektaş