Trabzon’da yapımına devam edilen katlı otopark projesi, Türkiye’de bir ilk olacak. Otopark, Karadeniz Sahil Yoluna tünelle bağlanacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan şehir merkezindeki katlı otopark projesi, Türkiye'de bir ilke imza atacak. 5 bodrum kattan oluşacak otopark, Karadeniz Sahil Yolu'na tünelle bağlanacak. Trabzon otopark sorununa büyük bir çözüm sunacak olan proje, şehrin trafiğini rahatlatacak.

Araçların Karadeniz Salih Yolu'na direkt geçiş yapabileceği bir tünelden geçiş sağlayacak olan otopark, Çömlekçi Mahallesi üzerinden bağlantı kuracak.

Trabzon Meydan 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi, tüm hızıyla devam eden inşaat çalışmaları hakkında yeni detaylar geldi. Katlı otopark hem Trabzon halkı hem turistler için hizmete sunulacak. Yap, işlet, devret usulüyle devam eden proje, kayaların oyulmasıyla açılan tünel ile büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Trabzon katlı otoparkın bu yılın Nisan ortasında açılması planlanıyor.

Trabzon Meydan katlı otopark projesi 29 yıllığına ihale edildi. Çömlekçi'yi otoparka bağlayan tünel bölgedeki trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak.

Türkiye'de otoparktan tünelle sahil yoluna bağlanan benzer bir proje daha yok. 550 araç kapasiteli otopark için 2.300 metrekarelik alan sağlandı.

Editör: Didem Bektaş