Dev dalgalar ve kuvvetli fırtına, bu kelimeler son 2 gündür Trabzon ve ilçelerini yıkıp geçti. Sürmene ilçesinde dalgalar çekilince hasar ortaya çıktı.

Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Yeniay Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde etkisini artıran fırtına sonrası denizde dev dalgalar meydana geldi. Yeniçam Tersanesi'ndeki Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu Deniz Üssü'ne ait rıhtımda dev dalgalar ve fırtına sebebiyle büyük hasar meydana geldi. Askerlerin konakladığı konteynere kadar ulaşan dev dalgalar, rıhtımı adeta deldi geçti.

Bugün ise dalgalar çekilip hava sakinleştiğinde, dünkü hasarın bilançosu ortaya çıktı.

Dalgaların askerlerin konakladığı alanı istila etmesi üzerine 6 asker suya düştü. Olaydan etkilenmeyen personel botla denize ulaşarak askerleri kurtardı ve güvenli bölgeye aldı. Dalgaların askerlerden ikisinin ayağını kırdığı tespit edildi. Hastanede tedaviye alınan asker ve personelin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Karadeniz Sahil Yolu'nda Trafik Kilitlendi Karadeniz Sahil Yolu'nda Trafik Kilitlendi

Rıhtımda park halindeki askeri araç denize sürüklendi, 4 balıkçı damı yıkılarak sulara kapıldı. Karadeniz Sahil Yolu'na ulaşan dev dalgalar nedeniyle Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'dan geçen kara yolunun bazı noktaları geçici süreliğine ulaşıma kapatıldı.

Bölgede meydana gelen hasarın büyüklüğü, dalgalar geri çekilince gün yüzüne çıktı. Ekipler bölgede hasar ve temizlik çalışmalarına başladı.