Trabzon’da bu yaz Hava 61 Helikopter Ambulansı, tam 113 vakayı acil olarak hastaneye aktardı. İşte büyük buluşun hayat kurtaran başarısı!

Hava ambulansı kullanım oranı son yıllarda artış gösterdi. Özellikle 2023 yılının yaz döneminde Doğu Karadeniz Bölgesi, en çok hava ambulansı kullanılan bölge oldu. Trabzon bu yıl yaz aylarında Hava 61 Helikopter Ambulans ile 113 hastayı hastanelere ulaştırdı.

Karadeniz'in zor coğrafi şartlarında hastanelere karayolundan ulaşmakta güçlük çeken vatandaşların imdadına hava ambulansı yetişti.

Hava 61 Helikopter Ambulansı, 2009 yılından bu yana bölgede hizmet veriyor. Trabzon ve komşu illere hizmet veren ambulansla bu yılın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 113 kişinin hayatı kurtarıldı.

Sağlık Bakanlığı, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren helikopter ambulans için en zor durum hava şartları. Yaylalara ve kara yoluna inerek acil durumdaki hastaları en yakın hastanelere ve çevre illere nakleden hava ambulansının başarısı artarak devam ediyor.