HÜDA-PAR seçim çalışmaları kapsamında bugün Trabzon’da bir etkinlik düzenledi. Partinin karşıtları standa giderek olay çıkardı. İşte o anlar!

AK Parti ile ittifak olup 14 Mayıs seçimlerine Cumhur İttifakı adı altında katılacak olan HÜDA-PAR, bugün Trabzon'daydı. Partinin Trabzon'da açtığı standa saldırı gerçekleşti. Bir grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı da dahil olmak üzere HÜDA-PAR standını yıktı. Polis ekipleri derhal olaya müdahale etti.

Çarşamba günü HÜDA-PAR standına karşı gelen tepkiler dolayısıyla partinin seçim çalışmaları için yapacağı organizasyon bugüne ertelenmişti. Fakat seçime AK Parti ile ittifak olarak girecek olan HÜDA-PAR, Trabzon'da hoş karşılanmadı. Bir grup protestocu standın önüne gelerek, "Teröristlere Trabzon'da izin yok" dedi. Polisin uyarısına rağmen grubun bariyeri aşarak standı devirmesi ve atılan 'Şeriate yer yok' sloganları gündem oldu. Polisler protestocuları güçlükle kontrol altına alırken, HÜDA-PAR standı yeniden kuruldu

.Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk olay yerine gelerek grubu yatıştırmaya çalıştı. Kalabalık daha sonra milliyetçilik ile alakalı sloganlar atıp İstiklal Marşı okudu ve olaysız bir şekilde oradan ayrıldı.

Editör: Didem Bektaş