Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı Trabzon Beşikdüzü'nde Teleferik Tatbikatı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Trabzon Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Kadına şiddet ve tüm kadın sömürülerine dur demek amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, bugün öğle saatlerinde Trabzon Akyazı Stadyumu'nda toplandı. Ardından Keşanlı kadınlar, Meydan Parkı'na kadar konvoy yaptı. Hemcinslerinin ve kendilerinin haklarını savunmak üzere direksiyon başına geçen topluluk dikkat çekti.

Trabzon Kadın Sivil Toplum Örgütü, Trabzon Eşitlik İnisiyatifi Örgütü ve Trabzon Barosu üyeleri de katıldı. Kadına şiddete karşı sloganların atıldığı o yürüyüş ise çevredeki tüm vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Trabzon Baro Başkanı Av Duygu Keleş Aydın, tüm hemcinsleri adına basın açıklaması yaptı. Meydan Parkı'nda yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Aydın, her 25 Kasım'da tüm dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin kınanacağını söyledi. Kadınların toplumda ve aile içinde fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet gördüğünü vurgulayan Aydın'ın konuşması büyük alkış topladı.

Aydın, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "İnsanları eşitsizliğe ve yoksulluğa iten kadına şiddet sömürü düzeninin değişmesi, kadın sorunlarına çözüm adına atılacak en önemli adım olacaktır. Kadınlarımız; eğitimden, iş hayatından, toplum yaşantısından ve birey olmaktan alıkonulmaktadır. Bunlara yol açacak politikalara karşı çıkmak hepimizin görevidir. Zaman Cumhuriyet devrimleri kazanımlarına sıkı sıkı sarılma zamanıdır.”

25 Kasım'a özel etkinlikler gün boyu devam edecek.

Editör: Didem Bektaş