Trabzon’da ilginç bir olay meydana geldi. Kapısını kırarak girdiği evinde önce evini dağıtan ardından da polisi arayarak arkadaşının ve ablasının zorla evine girdiğini eşyalarını kırdığı ileri süren O.Ö., şikayetten bir gün sonra iki arkadaşına iftira atığını itiraf etti cezadan kurtulamadı.

BİRBİRİNDEN ŞİKÂYETÇİ OLDULAR

Kuzey Ekspres'ten Rabia Mollaoğlu'nun haberine göre:

Trabzon'un Erdoğdu Mahallesinde ilginç bir olay meydana geldi. O.Ö., evinini eşyalarını kırıp döktü. Daha sonra polis arayan saldırgan, arkadaşının ve ablasının kendi evine girdiğini  eşyaları kırıp döktüğünü belirterek, arkadaşı ve ablasından şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifadesi alınan O.Ö.  “Evimde kimse yokken gece yarısı H.Ş. ve Z. Ş. evime gelerek kapıyı kırıp eşyalarımı kırıp dökerek zarar verdi. Evimde hiçbir eşya eksik değil. Neden böyle yaptıklarını bilmiyorum. Aramız çok iyiydi. Onlara herhangi bir yanlışım olmadı. Bunlar beni tehdit ediyorlar.” diyerek iki kişiden şikâyetçi oldu. Polisin ulaştığı H.Ş. ve Z.Ş adlı abla kardeş, kendilerine iftira atıldığı belirterek, O.Ö.'den şikâyetçi oldu.

SALDIRGAN CEZAEVİ ARKADAŞI ÇIKTI

Karakolda ifadesi alınan H.Ş., O. ile yakın arkadaş olduğunu belirterek, “O., benim cezaevi arkadaşım olur. Onunla samimi arkadaşlığım vardı. Fakat psikolojik sorunları olduğu için onunla görüşmeyi bıraktım. Olay günü ben O.'nun evine hiç gitmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bize iftira atıldı. Bende ondan şikâyetçiyiz” şeklinde konuştu. Z.Ş. ise O. ile yakın arkadaş olduklarını kendisini sürekli gezmeye çağırdığını ancak psikolojik sorunlarından dolayı görüşmeyi bıraktığını açıkladı.Z.Ş. ise  “Beni sürekli gezmeye çağırıyor fakat ben kabul etmedim. Polisler arayarak hakkımda şikâyetin olduğunu söylediler. Ben de Hasan’ı arayarak nerede olduğunu sordum.  Restoranda olduğunu söyleyince ben de yanına gittim. Beraber polis merkezine gittik. Benim infazım olduğu için beni zor duruma düşürmek istedi. İftira attığı için ondan şikâyetçiyim” ifadelerine yer verdi.

ARKADAŞINI İFTİRA ATTIĞINI İTİRAF ETTİ

Şikâyetinden bir gün sonra tekrar polise ifade veren O.Ö. “Psikolojik sorunlarım vardı. Kendimde değildim. Hap aldım. Sonra evimi dağıtıp polisi aradım. H. ve Z.Ş.’den şikâyetçi oldum. Onlar olay günü evime gelmedi ve herhangi bir zarar vermediler. Kendimde değildim, yaptığımdan pişmanım. Kimseden şikâyetçi değilim” dedi... Daha sonra H.Ş. ve Z.Ş. ise O.Ö. hakkındaki şikâyeti geri çekti.

Bunun üzerine savcı O.Ö. hakkında işlemiş olduğu kasti suç nedeniyle belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına, yargılama giderlerinin şüpheliden tahsiline, cezanın tekrarı halinde TCK’nın 58/6. Maddesinin uygulanmasına karar verilirken iftira suçundan hapis istemiyle dava açtı.  

Editör: Haber TS