Trabzon’da yüksek kesimlerde etkisini artıran Trabzon kar yağışı nedeniyle Ortahisar Belediyesi karla mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçede ulaşımın aksamaması ve günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için ekipler sahada görev yapıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan Karla Mücadele Kriz Merkezi aracılığıyla 87 mahallede kesintisiz hizmet veriliyor. Ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığı bildirildi.

87 MAHALLEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Trabzon kar yağışı sonrası başlatılan çalışmalar kapsamında 25 personel görev alıyor. Sahada 4 greyder, 4 JCB ve 2 kepçe ile hem yol açma hem de kar temizleme işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yoğun yağışın neden olduğu heyelan ve toprak kaymalarına da müdahale eden ekipler, ilçenin farklı noktalarında eş zamanlı çalışma yürütüyor. Riskli bölgelerde önleyici tedbirler alınırken, olası olumsuzluklara karşı ekipler hazır bekletiliyor.

Whatsapp Image 2026 02 26 At 165743 1

HEYELAN VE TAŞKIN RİSKİNE MÜDAHALE

Kar yağışının etkili olduğu Okçular, Sayvan, Ağıllı, Geçit, Kozluca, Akkaya ve Pınaraltı mahallelerinde yol açma ve kar temizleme çalışmaları sürüyor. Bulak Mahallesi’nde meydana gelen heyelana müdahale edilirken, 1 No’lu Beşirli Mahallesi’nde sel ve taşkın riskine karşı menfez temizliği yapılıyor.

Özellikle eğimli ve riskli alanlarda toprak kaymalarına karşı ekiplerin anlık müdahale için hazır bulunduğu ifade edildi.

Whatsapp Image 2026 02 26 At 165744

BAŞKAN KAYA’DAN AÇIKLAMA

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, meteorolojik verilerin anlık olarak takip edildiğini belirterek, yüksek kesimlerde etkili olan Trabzon kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Başkan Kaya, karla mücadele çalışmalarının yanı sıra heyelan ve su taşkını riskine karşı da önleyici tedbirler alındığını vurguladı. Vatandaşların ulaşımda ve günlük yaşamda mağduriyet yaşamaması için koordineli şekilde çalışılduğunu ifade etti.

Trabzon kar yağışı etkisini sürdürürken, belediye ekiplerinin ilçe genelindeki çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Vali Şahin Araklı’ya Anaokulu Protokolünü İmzaladı
Vali Şahin Araklı’ya Anaokulu Protokolünü İmzaladı
İçeriği Görüntüle