Trabzon'un Ortahisar ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Arda Kalkanoğlu, kaybolan papağanını sosyal medya aracılığıyla buldu.

Trabzon Ortahisar ilçesinde nesillerdir hizmet veren Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı'nın sahibi Arda Kalkanoğlu, dükkanında egzotik bir papağan besliyordu. Müşterilerin, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken Barbaros adlı papağan geçtiğimiz günlerde bir anda kayboldu.

Pazarkapı mahallesinde kaybolan Barbaros'u sokak sokak arayan Kalkanoğlu ve yeğenleri çareyi sosyal medyada buldu. Sosyal medyadaki kayıp ilanını gören bir vatandaş, Kalkanoğlu'nun imdadına yetişti.

Papağan, kaybolduğu yerden 3 kilometre uzaklıktaki Yenimahalle'de ortaya çıktı. Arda Kalkanoğlu ile tüm mahalle sakinleri Barbaros'a kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Trabzon'un sevilen esnafı Arda Kalkanoğlu, papağanını 3 ay önce sahiplendiğini, onunla uyuduğunu ve dükkanının onun geri gelmesiyle tekrar canlandığını anlattı. Barbaros'un sahibinin omzundayken ürküp kaçması dükkanın müdavimlerini de çok etkilemişti.

Kalkanoğlu, papağanın 'Pilavcı Barbar' adlı bir sosyal medya hesabının bile olduğunu, sabahtan öğlene kadar bu sayede bulunduğunu söyledi. Papağanın kendisine 'Barbar, Arda, Babacığım' diye seslendiğini de sözlerine ekledi.