Trabzon’da yeni otogarına 2023 yılında taşınacak. 20 dönümlük eski otogar alanı nasıl değerlendirileceği merak ediliyor. Şehir merkezine yakışmayan nitelikteki yapı yoğunluğu ve ilerleyen yıllarda sanayinin de bölgeden taşınması planları çerçevesinde bu alanın yüksek yapı oluşturacak ticari alan olarak kullanılmaması isteniyor.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, alanın planının ticaret, turizm ve konuta çevrilmesine itiraz ettiklerini belirterek, “Oradaki sanayi de uzun vadede kalkacak. Ona göre bir dönüşüm olması gerekir. Biz kamusal sosyal alan olarak değerlendirilmesinden yanayız. Hatta planlanan demiryolu için kullanılacak bir alan olarak da değerlendirilebilir” dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da mevcut otogarın alanının kültür ve kongre merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Mevcut alan hem üniversite, hem şehir merkezine yakın. Burada bir kültür ve kongre merkezi yapalım, kütüphane yapalım, otopark alanı koyalım, yeşil alan koyalım, etkinlik alanı ihtiyacını giderelim” önerisini yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi halen faaliyeti sürdüren otogar alanını imar planına 12 kata kadar varan ticaret, konut ve turizm alanı olarak itirazlara rağmen işlemişti. Bu karardan dönülerek “Sosyal alan” yapılması yönünde istekler devam ediyor.

Editör: Haber TS