Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi ve muazzam doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Trabzon, gezmek için en doğru şehirlerden biridir. Trabzon’a gittiğinizde öncelikle nereleri gezeceğiniz konusunda kararsız kalırsanız hemen listemize göz atın. En güzel yerleri sizler için araştırdık ve detaylarıyla açıkladık!

Uzungöl

Kentten uzaklaştığınızda öncelikle doğanın içerisinde kendinizi bulmak isteyeceksiniz. İşte bu nedenle önerimiz, rotanızı Uzungöl yönüne çevirmeniz olacak. Kent merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan ve muhteşem bir doğa manzarasına tanıklık etmenizi sağlayacak olan Uzungöl’de, tertemiz hava eşliğinde zaman geçirebilirsiniz.

Haldizen Deresi’nin tamamen doğal bir şekilde önünün kapanmasıyla oluşan bu göl, her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği bir bölge haline geldi. 60’tan fazla endemik bitki türünün yer alıyor olması ve 250’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapması da Uzungöl’ü eşsiz kılan özelliklerden sadece birkaçı… Sırf bu bölgeyi görmek için bile Trabzon’a gidebilirsiniz. Eğer Trabzon’a gitmeye karar verdiyseniz, en uygun fiyatlı Trabzon uçak bileti almak için Pegasus internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sürmene

Trabzon’a gittiğinizde görmeden geri dönmemeniz gereken yerlerden biri de Sürmene’dir. İlk Çağ’dan bu yana sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Sürmene, kent merkezine sadece 38 km uzaklıkta yer alıyor. Sürmene bölgesine gittiğinizde geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tarihi kiliseleri, antik eserleri, Osmanlı döneminden kalma cumbalı Sürmene evlerini görme şansını da elde edeceksiniz. Sürmene Kalesi ve bu kalenin seyir terası ise tüm yılın stresinden anında uzaklaşmanızı sağlayacak kadar güzel! Bu arada Sürmene’nin ahşap oymacılık zanaatıyla da ünlü olduğunu bilmeyenler için aktaralım.

Akçaabat

Kent merkezine 13 km uzaklıkta yer alan ve Karadeniz kıyısında bulunan Akçaabat, Karadeniz ruhunu net bir şekilde hissedebileceğiniz bölgelerden biridir. Yöresel köftesi, muhteşem manzarası ve sıcakkanlı insanları ile ünlü olan bu bölgede geçirdiğiniz her dakikadan büyük keyif alacaksınız.

Türkiye’nin en büyük mağaralarından biri olan Çalköy Mağarası da Akçaabat sınırları içerisinde yer alıyor. Özellikle çam ağaçlarının arasında sıralanmış olan ve muhteşem mimarisiyle dikkat çeken Osmanlı evleri, sizi de kendine hayran bırakmayı başaracaktır. Osmanlı döneminde inşa edilerek günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış bu evlerin arasında kendinizi bambaşka bir diyarda hissedebilirsiniz.

Tonya

Tonya, Karadeniz’e kıyısı olmayan tek Trabzon ilçesidir. Ancak tek özelliği bu değil. Eğer Trabzon’da yaylalara açılmak isterseniz hiç tereddüt etmeden Tonya ilçesine doğru yola çıkmalısınız. Çam ormanlarının adeta koruma altına alırcasına çevrelediği bu şirin ilçe, Karadeniz havasını net bir şekilde hissetmenizi sağlayacak.

Yaz sezonunda Trabzon merkezden bu bölgeye turlar da düzenleniyor. Sazalan Yaylası ve Erikbeli Yaylası ise görülmeye değer güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu arada ilçede bungalov evlerde konaklama imkanının da olduğunu unutmamak gerekir. Serin yaylalarda konaklamak için bungalov evler de harika bir tercih olabilir.

Çaykara

Mavi ile yeşilin en güzel buluşma noktalarından biri kuşkusuz Çaykara’dır. Trabzon’un en ünlü yaylaları olan Haldizen Yaylası, Sultan Murat Yaylası ve Kacet Yaylası burada yer alıyor. 500’den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan çam ormanları ise Çaykara’nın en güzel doğal alanlarından biriniz izleme şansını sunuyor. Bol oksijenli bir ortamda keyif yapmak, tüm yılın stresinden ve yorgunluğundan kurtulmak isteyenler için en doğru gezi noktalarından birinin Çaykara olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Araklı

Son derece huzurlu ve sakin bir kasaba olan Araklı, turistler tarafından yeni yeni keşfedilen yerlerden biridir. Muazzam bir manzaraya sahip olan bu şirin kasaba, sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi yerleriyle de turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Pazarcık Mağarası ve Pazarcık Milli Parkı ise mutlaka görülmesi gereken diğer yerler arasında bulunuyor.

Ayrıca Araklı’nın doğal güzellikleri bunlarla sınırlı değil! Trabzon’un en ünlü doğal güzelliklerinden biri olan Os Şelalesi de Araklı sınırları içerisinde yer alıyor. Suyu buz gibi olan kaya göletleri ise Os Şelalesi’ne yüzmek için gidenleri ağırlıyor. Kasabada tamamen el oyması işçiliği ile hazırlanan ahşap ürünler de bulunuyor.

Arsin

Trabzon’un muhteşem doğasına tanıklık etmenizi sağlayacak bölgelerden biri de Arsin’dir. Kent merkezine sadece 20 km uzaklıkta bulunan bu bölgede, yemyeşil ormanların ve muazzam manzaraların sizi çok etkileyeceğinden emin olabilirsiniz. Beldeye bağlı Dumanlı Köyü ise içerisinde Santa Harabeleri’ni barındırıyor. Dolayısıyla bu bölge de her yıl çok sayıda ziyaretçinin uğrak yerlerinden biri olma özelliği taşıyor.

Eğer siz de en kısa zamanda Trabzon’a uğrayarak bu eşsiz güzelliklere tanıklık etmek isterseniz, en ucuz uçak bilet tercihiniz için flypgs.com’u ziyaret etmelisiniz. Bu sitede biletlerinizi en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Ayrıca bu uygun fiyatın yanında gayet konforlu bir seyahat imkanının sunuluyor olması da ayrı önem taşıyor!