Maç Sonrası Gerginlik
Karşılaşmanın ardından iki takım taraftarları ve bazı kulüp mensupları arasında gerginlik yaşandı. Olayların nedeni tam olarak açıklığa kavuşmazken, saha çevresinde sözlü tartışmaların fiziksel müdahalelere dönüştüğü bildirildi.
Olaylara güvenlik güçleri kısa sürede müdahale ederek büyümesini engelledi. Yaşananların ardından iki kulüp arasında tansiyonun düşürülmesi için girişimlerde bulunuldu.
Kars 36 Spor Başkanı’ndan Sert Kınama
Olaylar sonrası Kars 36 Spor Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, yazılı bir açıklama yaparak yaşananları kınadı. Senger açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
❝Trabzon’da oynanan maçta Kars 36 Spor Kulübü’ne yönelik gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun birleştirici gücünden faydalanarak, hoşgörü ve kardeşlik ruhuyla oynanması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Hiçbir maç, şiddeti ve kötü niyeti hak etmez. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm adımlar atılmalı ve sporun sevgi dolu atmosferi korunmalıdır.
Kars 36 Spor Kulübü ve camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, tüm spor camiasına barış dolu bir ortam temenni ediyorum.❞
Soruşturma Başlatıldı
Olayların ardından güvenlik güçleri tarafından soruşturma başlatıldığı ve maçla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği bildirildi. Ayrıca kulüpler arası ilişkilerin zarar görmemesi adına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun da olaya müdahil olabileceği konuşuluyor.

Spor Kamuoyundan Tepkiler
Yaşanan gerginlik, spor camiasında da geniş yankı uyandırdı. Birçok spor otoritesi ve taraftar, sosyal medyada olayları kınayarak, "Spor dostluk ve barış demektir" mesajları paylaştı.
Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına spor kulüplerinin ve federasyonun önleyici tedbirler alması gerektiği vurgulanıyor. Olayların nasıl geliştiğine dair detaylı bilgiler önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.