Doğu Karadeniz'in tek bilim merkezi Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum (Gezegen Evi) açılış için gün sayıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek bilim merkezi olması planlanan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum (Gezegen Evi) yapımı devam ediyor. Trabzon'da konumlandırılan merkezin uzaya bir kapı açacak olması bölge halkını da heyecanlandırıyor.

Projede emeği geçenler;

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı oldu.

Farklı yaş gruplarına hitap edecek olan merkezde bilim ve teknoloji halka çok yakın olacak. Merkeze adı verilen Özdemir Bayraktar, Milli SİHA'ların öncü ismidir.

Bilim merkezine gezegen evi, atölyeler ve sergi alanı kuruldu. Yapımı yüzde 90 tamamlanan merkezin bu yıl açılması bekleniyor.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum büyük ihtimalle Eylül ayında açılış yapacak. Okul dışı eğitim programlarını burada sürdürebilecek olan öğrenciler, kafalarında daha eğitici ve kalıcı bilgiler oluşturabilecek. Trabzon'daki bu konsept bilim merkezi, uzaya kapı açacak.

Matematik, Teknoloji, Tasarım, Astronomi, Doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay alanlarında atölyelerde dene yap çalışmaları gerçekleştirilecek.

Gökkubbe şeklindeki planetaryum 80 kişi kapasitelidir. Kalıcı sergi birimleri şu an üretim aşamasındadır.