Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kentte devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Pazarkapı Projesi ile ilgili olarak son detayları paylaşan Zorluoğlu, “Çok uzun yıllar çöp alanı olarak şehirde kullanıldı. Şimdi biz orayı artık o görüntüden alıp, bambaşka noktaya taşıyoruz.   Yeni bir yaşam alanı, yeni bir rekreasyon alanı, Trabzon’un yukarısına çıktığnızda her yerden görünen bir alan. Burayı artık halkın istifadesine sunma zamanı gelmiştir. O çerçevede orada güzel bir proje hazırladık. Bir çok bileşeni olan bir proje. Avrasya Pazarı da orada, Bilim Merkezi ve Planetaryum ki bölgede tek olma özelliği taşıyor. O da orada tamamlanmak üzere. Batı’dan ve Doğu’dan gelen ilçe dolmuşları da orada. Merkez dolmuşlara da bir yer yapıyoruz. Orada yine bir çok büfe, küçük kafeterya, çocuk oyun alanları, büyük meydan, miting alanları gibi yeşil alanlar ki gerçekten orada insanların geldiklerinde güzel vakit geçirip, alışveriş yapabilecekleri bir yer hazırlıyoruz. Ama isterlerse, insanları köprüden karşıya geçip Ganita’ya ulaşıp, denizin imkanlarından faydalanacakları destinasyon hazırlıyoruz. 
İnşallah orayı da hedefimiz 2024 yılı seçimlerinden önce tamamlamak” ifadelerini kullandı.

AVRASYA PAZARINDAKİ DÜKKANLAR SATILAMAZ, ONAYLA DEVREDİLEBİLİR

Avrasya Pazarı’nda dükkanların satıldığı iddiasına Zorluoğlu, “Orası satılamaz. Arsası da satılamaz, dükkanı da satılamaz. Orası yap işlet devre iştir. Büyükşehir Belediyesinin onayı ile kişiden kişiye devredilebilir. Orası yapıldı.. Arsa dolgu alanı olduğu için, zaten satılması söz konusu değil. Yapılan yapılar da, YAP-İŞLET-DEVRET süresi sonunda zaten, Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği için onlar orada kiracılar.'' dedi.

AVRASYA PAZARI VE BİLİM MERKEZİ MAYIS’IN İLK HAFTASI AÇILIYOR

Trabzon'da Avrasya Pazarı ve Bilim Merkezi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zorluoğlu, ''Uzun yıllar inşallah orada güzel bir ticaret yapar, ekmeklerini kazanırlar. Büyük bir imkandır Avrasya Pazarı esnafı için. Onlarda bu işi hakikaten çok da iyi yaptılar. Neticede ekonomik olarak daha zor durumda olan insanlar olarak kabul ediyoruz ama buna rağmen süresi içinde Avrasya Pazarını tamamlamak üzereler. Bilim Merkezi ile birlikte Avrasya Pazarını da Mayıs’ın ilk haftası açmayı planlıyoruz. Eğer yetiştirebilirsek…” ifadelerini kullandı.