2018 yılında Ankara-Trabzon seferini yaparken pistten çıkan yolcu uçağı hakkında karar çıktı. Uçak, yakında pide salonu olarak hizmet verecek.

Bundan 5 yıl evvel Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkarak atıl duruma düşen yolcu uçağı, Yomra ilçesinde çürümeye terk edilmişti. Daha sonra Yomra Belediyesi üç yatırımcıya uçağı tahsis etmişti.

İlçede pide salonu olarak kullanılmasına karar verilen uçakta son düzenlemeler de bitmek üzere. Trabzonlular, birkaç ay içinde uçak pide salonuna giriş yapabilecek.

Abdülkadir Bektaş, Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap, uçağın pideciye dönüşmesi için 4 milyon TL masraf yaptı. Uçak, Yomra sahiline yerleştirildi, şu an iç tasarımı üzerinde çalışılıyor.

Trabzon Yomra ilçesindeki sahile yerleştirilen uçağa görsel bir kokpit yapılıyor. İnsanlar buraya gelip yemek yiyip çay kahvesini içebilecek. Manzaraya karşı uçak restoran konseptinden faydalanacak. Uçağın yanına cam fanuslar eklendi. 50 kişi kapasiteli uçak pide salonunun dış kısmında toplantılar da yapılabilecek.

Turizm sezonuna hazır olması beklenen Yomra uçak konseptli pide salonu depremzedeleri de ağırlayacak.