Trabzon Tonya ilçesinde sağlıkçıların rol aldığı ‘Kim haklı’ temalı tiyatro oyunu, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İşte, tiyatro oyununun detayları!

TRABZON’DA SAĞLIKÇILARDAN ANLAMLI TİYATRO OYUNU

Son dönemde sağlık çalışanlarının mağdur olduğu konu, tüm Türkiye'nin gündeminde. Acil serviste hasta ile doktor arasında çıkan tartışmalar, sağlıkçılara şiddet, iki taraf arasında yanlış anlaşılmalara dikkat çekmek için Trabzon Tonya ilçesinde görevli sağlık çalışanlarından anlamlı bir hareket geldi.

Trabzon sağlık çalışanları 'Kim haklı' temalı bir tiyatro oyununu sahneledi. Trabzon'un yöresel kıyafetleri ve şivesiyle sergilenen oyunda; Tonya ilçesinde görev yapan doktor, gemşire, teknisyen ve temizlik görevlilerinin başarılı oyunculuk performansı ile anlam kazandı.

Trabzon Tonya Devlet Hastanesi bünyesinde görevli sağlık çalışanlarından 'Kim haklı' adlı tiyatro oyunu, sağlık çalışanları ve hastalar arasında yaşanan huzursuzluğu konu aldı.

İlçede sergilenen oyun için 10 gün boyunca hazırlık yapıldı. 3 perdelik oyunda doktor ile hasta ve yakınları arasında geçen diyaloglar mizahi bir dille anlatıldı.