Trabzon Ortahisar ilçesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer Parkı açıldı. İşte, açılış töreninden önemli detaylar…

Trabzon'da şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer'in anısına ve adına yeni bir park hizmete açıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kur'an-ı Kerim'de şehitliğin peygamberlerden sonraki en yüksek mevki olduğuna vurgu yaparak açılış konuşmasından sonra parkın açılışını yaptı. Trabzon Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi'ndeki şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer parkı vatandaşlar ve çocukların kullanımına açıldı.

Çocuk ve gençlerin bu parkta oynarken şehitlerimizin isimlerini tanıyacaklarına vurgu yapan Genç, vatan sevgisinden başka her şeyin teferruat olduğunu söyledi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer’in annesi Seher ve babası Oktay Tuncer ile birlikte parkın açılışı Başkan Genç tarafından yapıldı. Şehidin babasına Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi adına plaket takdim edildi. Şehit Tuncer'in adı parkın içindeki çeşmeye de verildi. Şehit Kadir Tuncer, 3 Mart 2020'de  Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit düşmüştü.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, daha sonra Bulak Mahallesi'ndeki çocuk parkının açılışını yaptı. Açılış, Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep İlkokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleşti.