TRABZON GÜNDEMİ

Trabzon'da Sosyal Belediyecilikte 400 Bin Kişiye Ulaşıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında 400 bini aşkın vatandaşa ulaştı. Sosyal destekten psikolojik danışmanlığa kadar birçok alanda hizmet sunuldu.

Abone Ol

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalarla ihtiyaç sahibi ailelerden öğrencilere, kadınlardan özel gereksinimli bireylere kadar toplumun her kesimine ulaşmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında bugüne kadar yüz binlerce vatandaşa çeşitli alanlarda destek sağlandı.

SOSYAL DESTEKLER BİNLERCE AİLEYE ULAŞTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal destek programları kapsamında 20 bin 841 aileye çeşitli yardımlar ulaştırıldı. Kart 61 Gıda Kartı uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarına katkı sağlanırken, 2 bin 850 aile su indirimi desteğinden yararlandı. Emekli ailelerine yönelik uygulanan su faturası desteği ise 7 bin 654 haneye ulaştı.

Sel felaketinden etkilenen 118 esnafa nakdi yardım yapılırken, 34 afetzede aileye de inşaat malzemesi ve eşya desteği verildi.

HİSARAY VE TRAMAR İLE GENİŞ KAPSAMLI HİZMET

Hisaray Yardım Merkezi aracılığıyla 7 bin 620 kişiye destek sağlanırken, ihtiyaç sahiplerine 38 bin 759 kıyafet ve 2 bin 97 çift ayakkabı ulaştırıldı.

Ramazan ayında 25 bin 399 aileye kumanya kartı desteği verilirken, indirimli satış noktalarında 320 bin 286 ekmek vatandaşlara sunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal marketi TRAMAR ise bugüne kadar 402 bin 783 kişiye hizmet verdi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE KADINLARA DESTEK

Belediye tarafından özel gereksinimli bireylere 435 tekerlekli sandalye ve 374 akülü araç desteği sağlandı. Ayrıca arızalanan bin 405 akülü araç ile 224 tekerlekli sandalye tamir edilerek yeniden kullanıma kazandırıldı. Engelsiz Taksi hizmetinden ise 9 bin 860 kişi yararlandı.

Kadın Danışma Merkezi'nde 7 bin 396 kişiye hizmet sunulurken, mesleki eğitim kurslarına 7 bin 529 kişi katıldı. Kadın İstihdam, Üretim ve Satış Merkezi aracılığıyla kadın girişimcilere de destek verildi.

PSİKOLOJİK DESTEK VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRDÜ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 5 bin 570 bireysel terapi ve 265 çift terapisi gerçekleştirildi. Psikolojik destek programları, eğitim koçluğu, duygu atölyeleri ve aile eğitimleriyle binlerce öğrenci ve aileye ulaşıldı.

Sosyal yaşam merkezlerinde ise spor faaliyetleri kapsamında 233 bin 694 seans hizmet verildi. Çilekli Düşler Köyü Yaşam Merkezi de çocuklar ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği sosyal alanlardan biri oldu.

BAŞKAN GENÇ'TEN SOSYAL BELEDİYECİLİK MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal belediyeciliği yalnızca yardım faaliyetleri olarak görmediklerini belirterek, vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit eden ve kalıcı çözümler üreten bir anlayışla çalıştıklarını söyledi.

Genç, "Toplumun her kesimine ulaşmaya gayret ediyoruz. Hemşehrilerimizin kendilerini yalnız hissetmediği, güçlü sosyal dayanışma kültürünün yaşatıldığı bir Trabzon için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }