Hafize Durgun ve kızı Tülin Durgun Yetim, yıllar önce Trabzon Çaykara'daki heyelanda afetzede olmuş ve Hatay'a yerleşmişti. Bu kez deprem onları hayattan kopardı.

Trabzon'dan afet sebebiyle Hatay'a göç eden anne-kız, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybetti. 75 yaşındaki Hafize Durgun ve doktor kızı Tülin Durgun Yetim, Trabzon'un Çaykara ilçesinde 1959 yılında yaşanan heyelandan etkilenen Şahinkaya köyünde yaşıyordu. Durgun ailesi, 1964 yılında Trabzon'daki pek çok aileyle birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleşti. Hatay'da yeni bir hayat kuran afetzede aileler, 6 Şubat tarihli merkezi Kahramanmaraş olan ve Hatay'ı da vuran depremde vefat etti.

Son dönemlerini doktor kızının gözetiminde geçiren ve yatalak olan Hafize Durgun, yıllar önce kaçtığı afete bu kez yeni hayatını sürdürdüğü Hatay'da yakalandı.

Antakya ilçesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalan anne ile kızı yaşamını yitirdi.

Ailenin yakını Berat Ayan, Durgun ailesinin yıllar önce Trabzon Çaykara'dan heyelan sebebiyle Hatay'a yerleştiklerini ve depremde aileden bazı kişilerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Depremde terasın çökmesi sonucu hayatını kaybeden Trabzon doğumlu bir aile hayata veda etti. Aileden sağ kurtulan Tülin Durgun Yetim'in kızı Yaren oldu.

Editör: Didem Bektaş