Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e çalışma ziyareti düzenlendi. Görüşmede direkt uçak seferleri konusu da gündeme geldi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) öncülük ettiği ve Ticaret Bakanlığı'nın HİSER projeleri kapsamında desteklediği Trabzon Sağlık Turizmi Projesi önemli bir aşama kaydetti. Projenin hedef pazarlarından biri olan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e çalışma ziyareti düzenlendi.

Ziyaret kapsamında TTSO heyeti, Gürcistan'daki sağlık sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Trabzon'un sağlık turizmi potansiyeli tanıtıldı ve Gürcü hastalara sunulabilecek sağlık hizmetleri hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Heyet ayrıca Tiflis'te bulunan hastaneleri ve sağlık tesislerini de ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında Trabzon'daki sağlık altyapısı ve sunduğu imkanlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Trabzon’da Kontrol-1 Gemisiyle Palamut Denetimi Trabzon’da Kontrol-1 Gemisiyle Palamut Denetimi

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yaptığı açıklamada, Trabzon'un sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Çelebi, "Trabzon'da nitelikli sağlık hizmeti sunan birçok hastanemiz ve doktorumuz var. Ayrıca şehrimiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla da turistleri cezbediyor. Bu sayede Trabzon'u sağlık turizminde önemli bir merkez haline getirebiliriz" dedi.

Çelebi, Tiflis'e yapılan ziyaretin Trabzon Sağlık Turizmi Projesi için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Gürcistan, Trabzon'a en yakın ülkelerden biri. Bu nedenle Gürcü hastalar bizim için büyük önem taşıyor. Bu ziyarette Gürcü sağlık sektörüyle önemli bağlantılar kurduk. Bu sayede Gürcü hastalara Trabzon'da sunabileceğimiz sağlık hizmetleri hakkında daha iyi bilgi edindiler" diye konuştu.

Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında önümüzdeki dönemde de farklı hedef pazarlara yönelik çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmalar ile Trabzon'un sağlık turizmindeki marka bilinirliğinin artırılması ve şehre gelen hasta sayısının artırılması hedefleniyor.

Tiflis - Trabzon arasında haftada 2 günle karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması, sonradan sefer sayısının artırılması da gündeme getirildi.

Trabzon Sağlık Turizmi Projesi'nin Gürcistan pazarı için önemli bir adım olan Tiflis ziyareti, şehrin sağlık turizminde önemli bir destinasyon haline gelmesi için umut verici bir gelişme.

Editör: Didem Bektaş