Trabzonlu 84 yaşındaki Kaptan Bahçekapılı, ilerleyen yaşına rağmen üç kuşaktır devam eden mesleğine devam ediyor. İşte, çobanlığa gönül veren amcanın hikayesi...

Trabzon Maçka ilçesine bağlı Örnekalan Mahallesi'ndeyiz. 84 yaşındaki Kaptan Bahçekapılı, ilkokuldan sonra okuyamamış ve baba mesleği çobanlığa başlamış. İlerleyen yaşına rağmen çobanlık yapmayı zevkle sürdüren Kaptan Dede, üç kuşaktır devam eden mesleğine gönül vermiş. Küçük yaştan itibaren babasına ve dedesine hayvancılık işinde yardım ederek mesleği öğrenen Kaptan Amca, 70 yıldır dağlarda. Koyunlarından vazgeçemediğini söyleyen Trabzonlu Bahçekapılı, gurbete gitmediğini de söylüyor.

5 çocuğu, 11 torunu olan Trabzonlu çoban dede, genç yaşlarda 300 koyunun çobanlığı yapıyordu. 84 yaşındaki dede, bugünlerde 7 koyunla mesleğe devam edebiliyor. Çobanlığı hobi olarak sürdüren Bahçekapılı, çocuklarını bu meslek sayesinde bakıp büyüttüğünü söyledi. Bu işe daha fazla devam etmek istediğini, çobanlığın çok zevkli bir meslek olduğunu dile getiren Kaptan Bahçekapılı, yaklaşık 70 yılını bu mesleğe verdiğine değindi. Hatta gece yattığında rüyasında bile koyunlarıyla uğraştığından bahsederek içimize yaşam sevinci aşıladı.