Trabzonlu ünlüler arasında çok şaşıracağınız isimler de var. İşte, Karadeniz'in incisi Trabzon'un medarı iftiharı sanatçıları!

Hangi ünlü isimler Trabzon'da doğdu?

Deniz Çakır

Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı Ferhunde karakteri ile hafızalara kazınan başarılı ve güzel oyuncu Deniz Çakır, Trabzonlu ünlüler arasında yer alıyor.

Şükrü Özyıldız

1988 Trabzon doğumlu yakışıklı oyuncu baba tarafından aslen Trabzonlu, anne tarafından Rum asıllı.

Sefa Doğanay

Bugün 31 yaşında olan Sefa Doğanay da Trabzonlu ünlülerimizden biri. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının birincisi olup adını geniş kitlelere duyuran Doğanay, Karadeniz şivesiyle yaptığı skeçler ile herkesi kahkahalara boğuyor.

Hüseyin Avni Danyal

1962 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Danyal, baba mesleği sebebiyle gençlik yıllarını Ankara'da geçirmiştir. Yargı dizisinin sevilen oyuncusu tiyatro, dizi ve sinema sektöründe pek çok projede rol almıştır.

Sunay Akın

1943 Trabzon doğumlu ünlü yazar, şair, çevirmen ve çocuk edebiyatı uzmanı Akın, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur.

Burçin Terzioğlu

1980 yılında İstanbul'da doğan güzel oyuncu aslen Trabzon Of'ludur.

Öykü Gürman

Şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman da Trabzonlu ünlüler arasında yer almaktadır. Gürman'ın bir de ikiz erkek kardeşi vardır. Trabzon şehrimizin ünlü simalarını kısaca tanıdık.