Karadeniz ekibinde teknik direktör Abdullah Avcı Gaziantep FK maçı sonrası milli ara sebebiyle oyuncularına 4 günlük moral izni vermişti. Özellikle son dönemde yoğun bir maç takviminden geçen Trabzonspor, Şampiyon ligi play-off, UEFA Avrupa ligi grup ve ve süper lig mücadeleleri sebebiyle yoğun bir maç takviminden çıkmış durumda. Bu yoğun ve yorucu maratonda sakatlıklarla boğuşan Bordo Mavililer milli arayı en iyisi şekilde geçirip sakatlarında bir an önce yeşil sahalara dönmesini bekliyor.

Bu yoğun ve yorucu fikstürde bazı oyuncular ailelerinden ayrı kalmış bazı oyuncular ise mental olarak sıkıntılar yaşıyordu. Verilen 4 günlük iznin ardından oyuncuların kendisilerini sahaya daha iyi şekilde vermesi bekleniyor. Sadece bu konuyu düşündüğümüzde bile Trabzonsporlu oyuncuların ve teknik heyetin bu vakitten sonra taraftara daha güzel futbol izleteceğini düşünebiliriz.

TAM 12 EKSİK

4 günlük iznin ardından bugün başlayacak antrenmanlara Trabzonspor'un hem sakatlığı bulunan hem de milli takımlarda olan oyuncular sebebiyle 12 eksikle çıkması bekleniyor.

Trabzonspor milli takımlarda bulunan Trezeguet, Jens Larsen, Uğurcan Çakır, Eren Elmalı, Enis Bardhi, Anastasios Bakasetas, Manolis Siopis ve Jean Philippe Gbamin'in yanısıra sakatlıkları devam eden  Dorukhan Toköz, Bruno Peres, Edin Visca ve Serkan Asan'ın yokluğunda bugün gerçekleştirilecek olan antrenmana 12 eksikle çıkacak. 

O İSİMLERE ÖZEL UYARI
Öte yandan bugün yapılacak antrenmanda teknik direktör Abdullah Avcı'nın son dönemde artan savunma hataları sebebiyle hem savunma hem de orta saha oyuncularıyla birebir görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi. 
 Özellikle Marc Bartra'nın Kayseri maçı öncesi kart sınırında olması sebebiyle oyuncuyla özel görüşme gerçekleştirmesi beklenen Abdullah Avcı'nın Bartra'nın mücadelelerde biraz daha sakin olması konusunda oyuncusunu uyaracağı gelen bilgiler arasında.