UEFA Uluslar Ligi'nde Yunanistan'ın, sahasında Kuzey İrlanda'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşma sonrası takım kaptanı Anastasios Bakasetas açıklamalarda bulundu.

"Bu oyuncular olmasaydı bu performansı gösteremezdim"
Sportfm'e konuşan Trabzonsporlu yıldız oyuncu, "Futbol değişti, arkamda bu oyuncular olmasaydı bu performansı gösteremezdim. Evet, oyunumu geliştirdim ama Panionios'te oynadığım bir buçuk yılda da bu özelliklerime sahiptim. Marinos Ouzounidis ile kavga ettiğimi hatırlıyorum çünkü geri dönmeyi seviyordum. O bana arkamı dönmememi söylüyordu ve ben de buna sinirleniyordum. AEK'te oynarken ve Milli Takım'da oynarken daha çok kanatta görev aldım. 

"Kaptan olmak kariyerimdeki en büyük hayalimdi"
Trabzonspor bana çok yardımcı oldu çünkü takıma gider gitmez neler yapabileceklerime inandıklarını gösterdiler. Milli Takım'da kaptan olmak kariyerimdeki en büyük hayalimdi. Takıma faydalı olabileceğimi kanıtlamak istedim. Düşünme şeklimi değiştirdi. Bunun da ilk adımı Trabzonspor'da atıldı ve gerçekleşti.

"Başta hatalar yaptım ama..."
Milli Takım kaptanı olmak ilk başta zordu. Çünkü lider olma deneyimim yoktu. Takım kaptanlığı yapma sırası bana geldiğinde genellikle oradan ayrılırdım. Başta hatalar yaptım ama önemli olan bundan ders çıkarıp önünüze bakmanız. Koç da bana çok yardımcı oldu. Takis Fissas ve Kostas Konstantinidis de bana güven verdi, sonra takım arkadaşlarım" dedi.

"Benim için çok özel bir maç olacak"
"İleride Türk Milli Takımı ile karşılaşırsan yanıtın ne olur" sorusuna Bakasetas, "Bunu şu an düşünmek istemiyorum. Bu çok uzak ama benim için çok özel bir maç olacak. Takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım. O zaman gelirse bunu tekrar tartışırız" şeklinde konuştu. 

Milli Takım kariyeri
Öte yandan, 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Yunanistan Milli Takımı ile çıktığı 51 maçta 8 gol ve 7 asist kaydetti. (Ajansspor)

1631095.jpg

Editör: Haber TS