Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,  deprem afetzedelerine kısa sürede yaptığı yardımlarla katkıda bulunup, öncülük eden Trabzonspor’un bir kez daha “ilklerin takımı” olduğunu ortaya koyduğu söyledi.

Beraberinde Trabzon Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman olduğu halde Trabzonspor’u ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı Zeyyat Kafkas ve yönetim kurulu üyeleri Sami Karaman, Lokman Sadıklar, Zafer Göktaş ve Coşkun Öztürk ile bir araya geldi.

Deprem mahalline ilk intikal edenler arasında Trabzon’dan gidenlerin bulunduğunu, Trabzonspor’un da kısa zamanda aldığı karar ve yaptığı uygulama ile herkese örnek olduğunu hatırlatan ve bunun için de başta Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticiler olmak üzere herkese teşekkür eden Vali Ustaoğlu şunları söyledi:

“Trabzonspor, bir futbol takımından öte ve de ilklerin takımı olduğunu bir kere daha göstermiştir. Kampanyalara öncülük eyledi. Bundan daha iyi bir sosyal sorumluluk olamaz. Trabzonspor gibi markası olan Trabzon’dan şimdiye kadar 500 TIR ve kamyonun üzerinde yardım bölgeye ulaştırıldı. Şimdi de depremzedeleri konuk ederek üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam ediyor. 3 binin üzerinde depremzedeyi şimdiden konuk ediyoruz. Evlerini, otellerini açanlara teşekkür ediyoruz.”

Trabzon Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman da, Başkan Murat Zorluoğlu’nun ilk günden itibaren deprem bölgesinde koordinatör olarak bulunduğunu hatırlatarak, “Sadece bölgede değil, burada da her türlü yardım için hazırlık yaptık. 500’e yakın vatandaşımız evlerini depremzedelere vermek üzerine bize başvuru yaptı. Trabzonspor, tüm renklerin farklılığını, forma renklerini ortadan kaldırdı. Türkiye rengini ortaya koydu.” dedi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu’da Basel maçında tribünlerde tezahürat yapılmayacağını, depremzede çocuklar için taraftarların stada girişlerde oyuncaklar getireceklerini ve bunların hemen deprem bölgesine gönderileceğini belirterek, depremzedelerden maça gelmek isteyenleri misafir edeceklerini, herkesin isterler ise kendi takım renkleri kardeşliği ortaya koyma adına tribünlerdeki yerlerini  alabileceklerini söyledi.

Vali Ustaoğlu ile Belediye Başkan Vekili Ataman, Perşembe günü Konfederasyon Kupası’nda oynanacak Basel maçına herkesi bilet alarak maçı izlemeye, dolayısıyla da depremzedelere katkıda bulunmaya çağırarak, “Tribünlerde boş yer bırakmayalım. Trabzon’un farklılığını bir kere daha gösterelim.” çağrısı yaparak, protokol tribününde izleyecekleri maç için ödemeyi Trabzonspor kulübünde yaptılar.


95932c09-9da9-44f7-bfcf-4d457d633a2726a529e0-2839-435c-a632-ee5603f35e9f959a8c47-1a52-45a7-9275-a0cab60e7d50

Editör: Haber TS