Tüm geliri depremzedelere bağışlanacak olan tarihi maç bugün. Trabzonspor-Basel maçında hiçbir şekilde tezahürat yapılmayacak.

16 Şubat 2023 Perşembe UEFA Konferans Ligi'nde oynanacak olan tarihi Trabzonspor Basel maçı, tüm Türkiye'miz için çok farklı bir anlam taşıyor. Acun Ilıcalı, Exxen'den yayınlanacak olan maçın, deprem yardım ve bağışları etkinlikleri sebebiyle bu kez TV8 kanalından şifresiz olarak yayınlanacağını duyurdu. Tüm Türkiye Tek Yürek, Trabzonspor Basel maçına kilitlenecek. Maçın reklam ve bilet gelirleri depremzedelerimize ulaştırılacak.

Depremden etkilenen 10 ilin plaka kodu olan dakikalarda...

Öte yandan, bu tarihi ve duygusal karşılaşmada beste içeren hiçbir tezahürat yapılmayacak.

Trabzonspor'un İsviçreli rakibi Basel'i Akyazı Stadı'nda ağırladığı 90 dakika boyunca, Kahramanmaraş dahil 10 ili vuran depremin en unutulmaz rakamları öne çıkacak. Depremin vurduğu 10 ilin plaka kodu olan dakikalarda tribünlerden 'Burada' sesi yükselecek. Depremin ilk yaşandığı saat olan 04.17 için maçın 4.17. dakikasında tribünler 'Türkiye üşüme, Trabzon seninle' tezahüratını yapacak.

Basel'in teknik adamı Vogel, oyuncularının gol atması halinde sevinç gösterisi yapılmayacağını, Trabzonspor'u bu desteğinden ötürü tebrik ettiğini belirtti. Ayrıca Basel kulübünün de bağış kampanyasına katılacağını açıkladı.