Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitingini gerçekleştirmek üzere Trabzon’a geldi. Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ertuğrul Doğan’ı yeni dönem başkanlığından ötürü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Trabzonspor forması hediye edildi.

STADYUM SORUNU CUMHURBAŞKANINA BİLDİRİLDİ

Bu görüşmede Trabzonspor’un yaşadığı en büyük sorunlardan birisi de masaya yatırıldı.

Akyazı Stadı’nın 29 yıllığına kiralaması konusunda geniş çaplı bir dosya hazırlayan Başkan Ertuğrul Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu dosyayı teslim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konunun takipçisi olacağını Doğan’a bildirdi. 

DOĞAN KÜLLİYEYE DAVET EDİLDİİ

Gerçekleşen bu görüşme sonrası Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulüple ilgili diğer proje ve yatırımların geniş kapsamlı ele alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından külliyeye görüşmeye davet edildi. 

YASA ÖNÜNÜ TIKIYOR

Spor Bakanlığı’nın mevcut yasasına göre stadyumlar 1+1 yıllığına kiralanabiliyor. Söz konusu bu yasa hem Trabzonspor hem de diğer kulüplerinin gelir etmesinin önünde en büyük engel olarak duruyor. 1 yıllığına stadyumlarda kiracı olan kulüpler tesisleri herhangi bir yere kiraya veremiyor veya herhangi bir ticaret alanı yaratma imkanı bulamıyor. Kiralama yapacak olan kuruluşlar da 1 yıllık kontrat imzalamaya yanaşmıyor.