Süper Lig'de 29. haftanın en kritik maçı Trabzon'da oynanacak, Trabzonspor ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. Şampiyonluk sezonunun ardından bu sezon zor günler geçiren ve hedefsiz kalan Trabzonspor kötü gidişatına Beşiktaş karşısında dur demeyi planlıyor. Ligde oynadığı son 5 maçta 1 hükmen olmak üzere 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet alan Karadeniz ekibinde oyuncular da galibiyet için kenetlendi. Sezon başından beri duygu bütünlüğü anlamında dağınık bir görüntü ortaya koyan takımı toparlamak için çıkış noktası arayan teknik direktör İhsan Derelioğlu da Beşiktaş maçının önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Kadıköy'de Fenerbahçe'yi devirerek yarışta iddiasını kanıtlayan, Giresunspor galibiyetiyle serisini 5 maça çıkaran Siyah Beyazlılar ise zorlu deplasmana 6'da 6 hedefiyle gitti. Kara Kartal’ın hocası Şenol Güneş, Trabzonspor maçına Beşiktaş kariyerindeki 100. lig zaferi için sahaya çıkacak. Tecrübeli teknik adam, maç öncesinde yaptığı konuşmada, “Rakibimizin durumuna aldanmayın. Yarışta kalmak istiyorsak kazanmak zorundayız” dedi.


Trabzonspor-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam saat 20.30'da başlayacak ve Akyazı'da oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş maçı beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Volkan Bayarslan'ın yöneteceği 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde olacak.

Trabzonspor-Beşiktaş muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Bartra, Denswil, Eren Elmalı, Siopis, Doğucan, Markovic, Bakasetas, Trezeguet, Gomez

Beşiktaş: Mert, Onur, Saiss, Colley, Masuaku, Ghezzal, Salih, Gedson, Maxim, Redmond, Aboubakar

Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda (TS BJK maçı canlı ne zaman)

Yeni yönetimin ilk büyük maçı

Trabzonspor’da 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen kongrede göreve gelen yeni yönetim Beşiktaş maçıyla ilk büyük maçına çıkacak. Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 3 maçtan yenilgiyle ayrılan yeni yönetim, Beşiktaş maçından galibiyetle ayrılarak rahat bir nefes almak istiyor.

İhsan Derelioğlu'nun inancı tam

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş’ı konuk edecek olan Trabzonspor'da teknik sorumlu İhsan Derelioğlu yönetiminde sürdürüyor. Derelioğlu, yaptığı açıklamada, "Alınan sonuçlar hepimizi üzüyor. Bunun altından yine birlikte kalkabiliriz. Bu dayanışmayı vebirlikteliğiortaya koymalıyız.TaraftarımızBeşiktaş maçındabizdenmücadeleederek sahadaniyi sonuçla ayrılmamızı bekliyor. Duygu bütünlüğüyle birlikte odaklanırsak istediğimizi alacağımıza inanıyorum" diyerek oyuncularını zorlu 90 dakikaya motive etmeye çalışıyor.

Biletlere ilgi yoğun

Alınan üst üste sonuçların ardından Bordo-Mavili taraftarların da maçlara ilgisi azalmıştı. Fakat Beşiktaş derbisi öncesinde futbolseverler, biletlere akın etti. Şu ana kadar 30 binden fazla biletin satıldığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan satılmayan bilet sayısının ise yaklaşık 3 bin civarında olduğu da bildirildi.

Şenol Güneş'ten çifte dokunuşu

Güneş, bir yandan takıma motivasyon konuşmaları yaparak ikincilik, hatta zirve şanslarının devam ettiğini anlatıyor, diğer yandan da kafasındaki 11’i belirlemeye çalışıyor. Son maçta Amir Hadziahmetovic’in cezalı duruma düşmesi ve Cenk Tosun’un da sakatlanması nedeniyle mecburi rotasyona gidecek olan usta hoca, hem oyun planını hem oynayacakları netleştiriyor.

Stoper ikilisi: Saiss-Colley

Savunma hattında SaissColley ikilisi ile beklerde Masuaku ve Onur’u görevlendirecek olan Güneş, orta sahayı Salih-GedsonMaxim üçlüsüyle kurmayı düşünüyor. Son haftaların formda ismi Redmond’u Cenk’in yerine sol kanat forvet olarak oynatmayı planlayan Siyah Beyazlı çalıştırıcı, sağ tarafta Ghezzal, ileride de Aboubakar’ı değerlendirecek.

Redmond çıkışını sürdürmeye çalışacak

Nathan Redmond, son 3 maçta tam 6 gole katkı yaparak bu periyotta Siyah Beyazlılar'ın hücum hattındaki en etkin futbolcu oldu. İngiliz yıldız, Trabzonspor'la oynanacak dev karşılaşmada da hem golleri hem de asistleriyle ön plana çıkmaya çalışacak.

Kevin Nkoudou'ya şans doğdu

Şenol Güneş’in önümüzdeki sezonun kadrosunda düşünmediği Kevin Nkoudou, Atletico Madrid’le oynanan özel maçta 84. dakikada oyuna girip 88’deattığı şık gol ve hırsıyla dikkat çekmişti Kamerunlu oyuncunun 10 dakikalık performansı göz doldurdu. Şenol Güneş’in, Cenk Tosun’un sakatlığı sebebiyle Kevin Nkoudou’yu Trabzonspor maçının kafilesine dahil etme ihtimalinin olduğu kaydedildi.

Rekabette artık Rosier de var

Kartal’ınAtletico Madrid’le oynadığı özel mücadelede dikkat çeken isimlerden biri de Valentin Rosier olmuştu. Onur Bulut transferinden sonra gözden düşen Rosier enerjisiyle dikkat çekti. Milli arada boyun bölgesindeki kist cerrahi operasyonla alınan Fransız sağ bek maça ilk 11’de başladı veçok formda bir görüntü verdi. Rosier çalımları veyerinde müdahaleleriyle tribünlerin alkışını topladı. Tecrübeli isim, kalan haftalarda sağ bekte Onur Bulut’la forma rekabeti içinde olacak