Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede Trabzonspor Slovak Futbolcu İçin Devrede

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, sahasında Trabzonspor ile karşılaştı.

Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçı Beşiktaş 2-0 kazandı. Ev sahibi ekibin gollerini 44 ve 62. dakikalarda Semih Kılıçsoy kaydetti.

Semih Kılıçsoy, İlhan Mansız'dan (Eylül 2003) bu yana Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig maçında Trabzonspor'a 2 gol atan ilk Türk oyuncu oldu. Genç oyuncu Beşiktaş formasıyla bu sezonki 8. golünü kaydetti. Ayrıca 1 de asist yaptı.

3 MAÇ SONRA KAZANDI!

Siyah beyazlı takım 3 maçlık yenilmezlik serisini Trabzonspor derbisiyle sona erdirdi. Trabzonspor ise son 4 maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Öte yandan Beşiktaş, Trabzonspor'a karşı 6 maç sonra evinde kazandı.

BEŞİKTAŞ 3 HAFTA SONRA GOL ATTI

Beşiktaş, 44'üncü dakikada genç golcüsü Semih Kılıçsoy'un attığı şık golle devreyi 1-0 önde tamamlarken, aynı zamanda 22 gün sonra da rakip ağları havalandırdı. Süper Lig'de geçtiğimiz 3 haftada Pendikspor, Adana Demirspor ve Sivasspor maçlarını gol atamadan tamamlayan siyah-beyazlılar, rakip ağları son olarak iç sahada oynanan Fatih Karagümrük maçında havalandırmıştı.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 9'a çıkardı. Trabzonspor ise 37 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Beşiktaş, Kayserispor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Hatayspor'u ağırlayacak.



SANTOS'TAN 4 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Fernando Santos, geçen hafta oynanan Sivasspor maçının kadrosuna göre 4 değişiklik yaptı.

Ersin Destanoğlu'nu kulübeye çekerek cezası biten Mert Günok'u yeniden kalede görevlendiren Santos, Demir Ege Tıknaz, Omar Colley ve Salih Uçan'ın yerine Umut Meraş, Daniel Amartey ve Semih Kılıçsoy'u ilk 11'de başlattı.

Savunmayı Jonas Svensson, Necip Uysal, Bahtiyar Zaynutdinov ve Umut Meraş'tan kuran tecrübeli teknik adam, orta sahanın merkezinde Daniel Amartey, Gedson Fernandes ve Milot Rashica'ya görev verirken, hücum hattını Rachid Ghezzal, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'dan oluşturdu.

AMARTEY 7 MAÇ SONRA 11'DE

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncularından Daniel Amartey, 7 maçlık aranın ardından ilk 11'de görev aldı.

Ligin 18. haftasında oynanan Atakaş Hatayspor mücadelesinde ilk 11'de başlayan daha sonra da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Gana Milli Takımı'na giden Amartey, 5 lig, 1 kupa maçında görev alamadı. Amartey geçen hafta oynanan Sivasspor maçında da oyuna sonradan dahil olmuştu.

SAKATLAR DÖNDÜ

Beşiktaş'ta sakatlıkları sebebiyle Sivasspor karşısında görev yapamayan Umut Meraş ve Semih Kılıçsoy formalarına kavuştu.

Kart cezası nedeniyle Sivas deplasmanında yer almayan Mert Günok da iki oyuncuyla birlikte 1 maçlık aranın ardından Trabzonspor karşılaşmasına ilk 11'de çıktı.

TRABZONSPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta iç sahada 3-2 kaybedilen Kasımpaşa maçının 11'inde 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Fernandez ve Fountas'ın yerlerine Denswill ve Trezeguet'i 11'de görevlendirdi.

Kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet eden Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Mehmet Can Aydın, Baniya, Denswill ve Eren Elmalı'dan oluşturdu. Orta alanda Berat Özdemir, Mendy ve Bardhi üçlüsünü bozmayan Avcı; sağ kanatta Visca, sol kanatta ise Trezeguet'i sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın ileri uçtaki tercihi ise Enis Destan oldu.

TREZEGUET 7 MAÇ SONRA 11'DE

Trabzonspor'un Mısırlı kanat oyuncusu Trezeguet, 7 maç sonra 11'e döndü. Ligde son olarak 19'uncu haftadaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında 11'de oynayan tecrübeli kanat oyuncusu, daha sonra Mısır'ın Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer almış ve 6'sı lig, 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 7 maç takımdan ayrı kalmıştı. Trezeguet yaklaşık 1 aylık aranın ardından bordo-mavili formayla bir karşılaşmada görev aldı.

İLK DENEME TRABZON'DAN

Maçın henüz 3. dakikasında Trabzonspor gole yaklaştı. Eren Elmalı'nın ortasında kale önünde topla buluşan Enis Destan kafayı vurdu ama top üstten auta gitti.

Mücadelenin neredeyse ilk 25 dakikasında iki takım da çok net bir gol pozisyonuna giremedi. Hem Beşiktaş hem de Trabzonspor bu dakikaya kadar isabetli şut çekemedi.

BEŞİKTAŞ KALEYİ YOKLADI

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy şansını denedi. 25. dakikada ceza shası içinde topla buluşan Semih, sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ama bu top yandan dışarı gitti.

TRABZONSPOR PENALTI BEKLEDİ

Trabzonspor ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği maçta tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Trabzonspor'da Enis Bardhi, 43. dakikada Svensson ile girdiği ikili mücadele sonrası Beşiktaş ceza sahası içinde yerde kaldı. Bordo mavili takımın futbolcuları pozisyonda penaltı bekledi ve uzun süre itirazda bulundu.

Bir müddet VAR'ı dinleyen Arda Kardeşler oyunun devam etmesini istedi.

BEŞİKTAŞ SEMİH İLE ÖNE GEÇTİ!

Beşiktaş, 44. dakikada Semih Kılıçsoy ile öne geçti. Rashica'nın ceza yayı üzerine taşıdığı topu Semih Kılıçsoy iyi kontrol etti. Yay üzerinden sol ayağıyla yaptığı müthiş vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ 3 HAFTA SONRA GOL ATTI

Beşiktaş, 44'üncü dakikada genç golcüsü Semih Kılıçsoy'un attığı şık golle devreyi 1-0 önde tamamlarken, aynı zamanda 22 gün sonra da rakip ağları havalandırdı. Süper Lig'de geçtiğimiz 3 haftada Pendikspor, Adana Demirspor ve Sivasspor maçlarını gol atamadan tamamlayan siyah-beyazlılar, rakip ağları son olarak iç sahada oynanan Fatih Karagümrük maçında havalandırmıştı.

İlk yarı Semih Kılıçsoy'un golüyle 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI ETKİLİ BAŞLADI!

Trabzonspor ikinci yarıya baskılı başladı. Bordo mavili ekip Eren Elmalı ile gole yaklaştı. Enis Bardhi'nin yay üzerinden yaptığı vuruş savunmaya çarpıp Eren'in önüne düştü. Onun gelişine vuruşunu üstten auta gitti.

Trabzonspor bu kez Mehmet Can ile gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Can, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Top üstten dışarı gitti.

SEMİH KILIÇSOY YİNE SAHNEDE

Beşiktaş'ın genç golcüsü bir kez daha sahneye çıktı. Siyah beyazlı takım farkı ikiye çıkardı. Cenk Tosun'un pasında rakip kaleye yakın bir noktadan topla buluşan Semih, iyi çalımlarla ceza sahasına girdi. sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

TRABZONSPOR BASKISI

Bordo mavili takım, Semih'in farkı ikiye çıkarması sonrası etkili olmaya çalıştı. Trezeguet'in soldan ceza sahasına taşıdığı topa savunma ayak koydu. Dönen top Visca'da kaldı. Topu aldıktan sonra önünü boşaltan Visca'nın vuruşu direğin dibinden dışarı gitti.

NET FIRSAT KAÇTI

Trabzonspor, Trezeguet ile net fırsatı kaçırdı. Maçın 75. dakikasında Visca, son çizgiye inip kale önüne harika bir top çıkardı. Kale önünde topa hareketlenen Trezeguet, boş kaleye topu bırakamadı. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MERT GÜNOK ÇIKARDI

Trabzonspor gole yaklaştı. Maçın 89. dakikasında Savunma arkasına atılan topu iyi takip eden Trezeguet, karşı karşıya iyi vurdu ama kaleci Mert gole izin vermedi. Maçta başka gol çıkmadı ve mücadele 2-0 sona erdi.
 

Editör: Haber TS