Şampiyonluğun güçlü ekiplerinden Trabzonspor Dünya kupası arasına moralli gitmek istiyor. Bordo Mavililerin bu doğrultuda hedefi Ankaragücü karşısında mutlak galibiyet. 
Uzun süredir sakatlıklarla mücadele eden Trabzonspor, Ankaragücü maçını kazanıp hem yarıştan kopmak istemiyor hem de hem de Dünya kupası arasında moralli gitmek istiyor. 
Bilindiği üzere Trabzonspor uzun süredir sakatlıklarla mücadele ediyor. Bu uzun süreçte Trabzonspor kısıtlı kadrosuna rağmen hem Avrupa Ligi'nde hem de Süper Lig'de yoluna emin adımlarla devam ediyor. 
Takımın as oyuncularından bazılarının bu süreçte sakat olması her ne kadar Abdullah Avcı'nın işini zorlaştırsa da başarılı teknik adam bu zorluğun üstesinden gelmeyi başardı. Deneyimli teknik adam zaman zaman eleştirilerin odağı haline gelmiş olsa da hem Avrupa'da Konferans Ligi'nde yoluna devam etmesi hem de Süper Lig'de yarıştan kopmaması, başarılı bir şekilde bu eleştirilerin üstesinden gelmesini sağladı. 
Sakatlıkları bulunan oyuncuların özel antrenmanlarla çalışmalara başlamaları Dünya kupası arasından sonra tam hazır bir şekilde takıma katılacak olmaları Bordo Mavili takımda yüzleri güldürüyor. 
Bilindiği üzere Karadeniz Fırtınası'nda Edin Visca, Dorukhan Toköz ve Bruno Peres'in uzun süreli sakatlıkları yanı sıra Uğurcan Çakır, Marek Hamsik, Anastasios Bakasetas, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Hugo, Djaniny ve Larsen'in  kısa süreli sakatlıkları takımı olumsuz yönde etkilemişti.
Milli aradan sonra takımın tam kadro çalışacak olması Ankaragücü maçını kritik hale getiriyor. Trabzonspor'un bu mücadeleden kayıpsız geçmesi Dünya Kupası arasından sonra şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümesi anlamına geliyor.