Trabzonspor Kulübünün kurucu üyelerinden 93 yaşındaki Nizamettin Algan, son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun süredir rahatsızlığı devam eden Algan, dün yaşamını yitirdi. Trabzonspor Kulübünün duayen ismi Nizamettin Algan için bugün kulüp idari binası önünde tören düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından bordo-mavili formayla sarılan tabutunun başında dualar okundu. Algan'ı camiada 'Dede' diye anıldığını, farklı bir kişiliğe sahip olan merhum Algan'ın camiada çok sevildiğini dile getiren Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Algan'dan aldığı çok büyük dersler olduğunu anlattı.

Trabzonspor'un bugünlere gelmesinde Nizamettin Algan'ın çok büyük katkılarının olduğunu anlatan Trabzonspor üyeleri, rahmetli Algan hakkında övgü dolu sözler sarf etti ve anıları yad ettiler.

Yapılan anma konuşmasının ardından İskenderpaşa Camisi imamı Davut Süer, cenaze töreni için dualar okudu. İmam Süer, "Trabzonspor'umuzu ve 1461'imizi muhafaza eyle. Dualarımızı kabul eyle" diyerek duasını bitirdi.

Algan'ın ailesi Trabzonspor'a başarılar diledi. Törene CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor teknik direktörü Nenad Bjelica, futbolcular Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır ile altyapı oyuncuları, kulübün yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Algan'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, kamu kurum müdürleri, kulübün yöneticileri, spor camiası, kulübün altyapı oyuncuları, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nizamettin Algan'ın cenazesi Maçka'daki aile mezarlığına defnedildi.