Sezon başından itibaren ciddi hakem hatalarına maruz kalan Trabzonspor’da bardağı taşıran son olay Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Hakem Mete Kalkavan’ın performansı olmuştu.

Söz konusu mücadelenin VAR hakemliği görevini yürüten Mete Kalkavan, Trabzonspor’un ve Türk futbol kamuoyunun net bir şekilde tepkisini çekmişti.

Trabzonspor'da Samsunspor Maçı Hazırlıkları Bugün Tamamlanıyor Trabzonspor'da Samsunspor Maçı Hazırlıkları Bugün Tamamlanıyor

TFF Başkanı ve yetkilileri söz konusu hakemin uzun bir cezaya çarptırıldığını ve bir daha maç alamayacağını ifade etse de Kalkavan 4 hafta sonra TFF 1.Lig maçında VAR hakemi olarak görev almıştı. Yaşanan bu durum sonrası Trabzonspor Kulübü, TFF’ye adeta ateş püskürdü ve değerini yitirdiğini açıklamıştı. Ankaragücü maçında yumruklanan hakem Halil Umut Meler için eylem kararı alan hakemlerin başını yine Mete Kalkavan çekmişti. Geçtiğimiz hafta da Sivasspor-Başakşehir mücadelesinin orta hakemi olan Mete Kalkavan ve diğer sorunlu hakemlerin kaderleri 5 Ocak’ta belli olacak.

5 OCAK’TA KLASMAN TOPLANTISI YAPILACAK

TFF 5 Ocak’ta hakemler için klasman toplantısı gerçekleştirecek. Burada Mete Kalkavan Hüseyin Göçek Suat Aslanboğa’nın yanı sıra bir çok hakemin klasman düşürülmesi bekleniyor. Trabzonspor Kulübü de gözünü bu tarihe çevirmiş durumda.