Takımdan gidecekler konusunda bazı isimler belli olsa da kesin durum 3-4 maç sonra netleşecek. Fırtına’nın teknik patronu, performansa göre karar vereceğini yönetime iletti. Bjelica’nın raporu sonrası Bordo-Mavili yönetim çalışmaları hızlandıracak. Hedef; şampiyonluk öncesi olduğu gibi transferleri hızlıca bitirmek ve hazır bir kadroyla kampa gitmek. İşte haberin ayrıntıları...

Bruno Peres’le yollar ayrıldı

Şampiyonlukta önemli payı bulunan fakat sonrası ciddi sakatlık geçiren Bruno Peres, ülkesine dönüyor. 1 yıl daha kontratı bulunan tecrübeli sağ bek, takımdan ayrılmak istediğini geçtiğimiz günlerde yönetime iletmişti. Brezilyalı futbolcuyla yapılan görüşmelerde karşılıklı anlaşmaya varıldı. Kulüp tarafından, oyuncunun sözleşmesinin feshedildiği açıklandı. Ayrılığın mali detaylarıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Dorukhan Toköz Trabzon’a çağrıldı

Sezon başında çapraz bağ sakatlığı yaşayan, sonrasında dizinden bir operasyon daha geçiren Dorukhan Toköz, uzun süredir tedavisini İstanbul’da sürdürüyor. Rehabilitasyon sürecine geçen ve bireysel program dahilinde çalışan Dorukhan, Trabzon’a çağrıldı. Yıldız orta saha oyuncusunun son durumuna bakılacak. Dorukhan antrenmanlarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdürecek. Milli futbolcunun kalan 1-2 maçta ufak da olsa süre alma ihtimali var.

Genç Oğuzhan forma bekliyor

Geçtiğimiz haftalarda profesyonel sözleşme imzalanan Oğuzhan Yılmaz’a, takımda yaşanan sağ bek sıkıntısı nedeniyle forma şansı doğdu. İdmanlara çıkan 16 yaşındaki Oğuzhan’ın, Konyaspor deplasmanında kafileye dahil edilebileceği öğrenildi. Trabzonspor’da Peres ve Serkan Asan sakat, Larsen ise kart cezası nedeniyle Konyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Bjelica, sezon sonuna kadar bazı genç isimlere şans verebileceğini söylemişti.

Trezeguet geri dönüyor

Ligde son 5 maçın 4’ünü kaçıran, Beşiktaş derbisinde ise son yarım saatte forma giyen Trezeguet, artık hazır durumda. Tamamen iyileşen Mısırlı kanat oyuncusu, Konyaspor mücadelesine ilk 11’de başlayacak. Bu sezon ligde 7 kez rakip fileleri havalandıran Trezeguet’nin geri dönüşü, yüzleri güldürdü. Visca’nın yokluğunda diğer kanatta Markovic forma giyecek. Trezeguet, Beşiktaş maçında oyuna girdikten sonra oldukça etkili olmuştu.

İlk zirve gerçekleşti

Geçtiğimiz yıl tarihi bir şampiyonluk yaşayan Trabzonspor, öncesinde ciddi bir planlama yapmış ve transferleri erken bitirerek rakiplerinin önüne geçmişti. Öyle ki, bir önceki sezon bitmeden takıma kimlerin katılacağı büyük oranda belliydi. Hatta Gervinho, Peres, Hamsik gibi oyuncularla el sıkışılmıştı. Bordo-Mavililer’de aynı plan tekrar devrede. Başkan Ertuğrul Doğan, başarıyı getiren yol haritasını uygulayacak. Bu doğrultuda teknik direktör Nenad Bjelica ile ilk zirve gerçekleşti.

Miha Zajc ve Borini...

Trabzon’a giden Başkan Doğan, Hırvat hocayla biraraya geldi, kendisinden liste talep edildi. Özellikle boşa çıkacak oyuncular konusunda zaman kaybetmemeleri gerektiğini belirten Doğan, kısa zamanda bazı mevkiler için Bjelica’dan rapor bekliyor. Trabzon’daki görüşmede, şu ana kadar nabız yoklanan oyuncularla ilgili de hocaya bilgi verildi. Miha Zajc, Fabio Borini gibi yıldızlar bunlardan sadece bazıları. Bjelica’nın okey vermesi halinde görüşmeler daha ciddi bir zeminde yapılacak.

Acele etmeyeceğini söyledi

Başkan ile hoca arasındaki zirvede, takımdan kimlerin ayrılacağı da gündeme geldi. Ertuğrul Doğan, mevcut maaş maliyetini ciddi oranda düşürmek zorunda olduklarını Bjelica’ya söylerken, 50 yaşındaki çalıştırıcı acele karar vermek istemediğini belirtti. Maç performansları bu noktada belirleyici olacak. Hocanın beklentilerini karşılayan isimler takımda kalacak. Bjelica, oyuncuların kariyerlerine ve daha önce yaptıklarına değil, başarıyı ne kadar istediklerine bakacak.

Değerini bulan satılacak

Hamsik, Yusuf Yazıcı, Gbamin, Naci Ünüvar gibi futbolcuların kontratları zaten bitiyor. Bu oyuncularla devam edilmeyeceği kesin. Peres’in kontratı dün feshedildi. Marc Bartra ve Gomez gibi yıldızlara ise Avrupa’dan talipler var. Yönetim, iskelet kadrodaki birkaç isim hariç değerini bulan herkesi satmayı düşünüyor. Böylelikle yeni transferler için bütçe hazırlanacak. Kısacası Bordo-Mavililer, Mayıs ve Haziran aylarını oldukça hareketli geçirecek. (Fanatik)