Pazar günü saat 16.00'da Antalyaspor'la sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak olan Trabzonspor'da bu maçtan 3 puanla ayrılarak düşme hattından uzaklaşmanın hesapları yapılırken taraftarlar da bu maç için adeta seferberlik ilan etti. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden takımı meşalelerle uğurlamayı ve stadyuma kadar konvoyla eşlik etmeyi planlayan bordo - mavili taraftarlar, karşılaşma boyunca da takımlarını destekleyecek.

ŞENER DE GELECEK

Eskişehirspor ve Fenerbahçe maçlarında aleyhine yapılan kötü tezahürat nedeniyle stadyumu terkeden ve sezon sonuna kadar Avni Aker'de maç seyretmeyeceğini belirten Başkan Sadri Şener'in de Antalyaspor maçında tribündeki yerini alması bekleniyor. Takımın durumunu göz önünde bulunduran Şener'in iki gün önceden Trabzon'a geleceği ve karşılaşmayı şeref tribünündeki yerinden izleyeceği belirtildi.

"GÜN HESAP DEĞİL BİRLİK GÜNÜ"

Trabzonspor taraftar derneği, taraftar grupları ve oluşumları tarafından kurulan Trabzonspor Taraftar Platformu, bugün düzenlediği basın toplantısıyla tüm taraftarları Pazar günü Antalyaspor maçında takımı desteklemeye çağırdı. Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Sögüt tarafından okunan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gün hesap günü değil, birlik, beraberlik ve bütünlük günüdür. 2012 - 2013 sezonunda takımımızın arzu edilen noktadan çok uzakta olması, son haftalarda puan sıralamasında bulunduğu yeri bizi derinden yaralamaktadır. Sezon başından beri Trabzonsporumuzun içeride ve dışarıda tüm maçlarında yanında olduk. Başarısızlık var diye asla kaçmadık, terk etmedik. Zaten taraftar olmak taraf olmaktır. Takımımızın kötü gidişten kurtulması için sadece bizlerin değim, herkesin fedakarlığına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Eğer olumsuz durumlar karşısında sürekli eleştirel yaklaşımlar sergilersek, stadımızdan uzak durursak, takımımıza gerekli desteği vermezsek, o zaman bu takımın istenilen yere gelmesine nasıl katkı sağlamış oluruz?"

TÜM ELEŞTİRİLER ASKIYA ALINSIN

Adem Sögüt, Trabzonspor'un sadece kentin markası olmadığını, dünya genelindeki taraftarların heyecanı, coşkusu, sevinci, en önemli hayat damarlarından biri olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Önemli olan zor zamanlarda takıma sahip çıkmaktır ve desteklemektir. Herkes kalan haftalarda aklından geçen tüm eleştirileri askıya alsın, kişisel hesaplar, 'o gitsin, bu gelsin' sözleri, keşkeler bir kenarda kalsın, söylenecek her şeyi sezon sonunda hep beraber söyleyelim, yapılacak ne varsa hep beraber yapalım. Ama şimdi gelin sahip çıkalım. Terk etmeyelim ve takımımıza gereken, ihtiyaç duyduğu desteği verelim."

FORMAMIZI ATKIMIZI ALALIM

Tüm taraftarların yüzünü güldüren bir takımın ortaya çıkması için öncelikle taraftarların üzerine düşeni yapması gerektiğini de vurgulayan Adem Söğüt, "Artık vakit yok, zaman hızla geçiyor. Antalyaspor maçından itibaren formamızı, atkımızı, yüreğimizde yakan büyük Trabzonspor sevgisini yanımıza alalım, Trabzonsporumuz'un tarafında olalım" ifadesini kullandı.

ANTALYASPOR HAZIRLIKLARI SÜRDÜ

Trabzonspor Antalyaspor maçı hazırlıklarını 11.00'de yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktörü Tolunay Kafkas yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana milli oyuncular Onur, Tolga, Soner, Alim, Sapara, Adrian ve Cech katılmadı. Çalışmada izni dolan Bamba, hastalığı iyiye giden Giray ve milli takım kampından dönen Zeki yer aldı. Antrenmanın ilk 15 dakikasında ısınma hareketleri gerçekleştiren bordo - mavililer geri kalan bölümde basına ve taraftara kapalı olarak çalıştı.

Editör: TE Bilişim