Dünkü maç öncesi Adana Demirspor’la arasında 4 puan fark olan ve Avrupa hedefi için mutlaka kazanması gereken Trabzonspor, önemli bir virajı kayıpsız döndü. İlk 3 potasında sezonu bitirmek isteyen Bordo-Mavililer, direkt rakiplerinden birini devirmiş oldu. Ümraniye yenilgisinin ardından taraftarı önünde bu kez kazanan Karadeniz ekibi, puanını 41 yaptı. Seçim döneminde alınan bu galibiyet moralleri yükseltirken, şimdi Trabzonspor’u uzun bir ara bekliyor. Önümüzdeki hafta ligden çekilen Gaziantep FK ile maçı olduğu için haftayı BAY geçecek olan Fırtına, ardından milli karşılaşmalar olduğu için Nisan ayına kadar maç oynamayacak.

Nisan’a kadar maç yok

Bordo-Mavililer, önümüzdeki ayın ilk haftasında ligde Kayserispor deplasmanına çıkacak, 5 Nisan’da ise Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak. Fırtına, sıkıntılı geçen sezonda Türkiye Kupası’nı en ciddi hedef olarak belirledi.

162 gün sonra Umut Bozok

Ligde en son 8. haftadaki Kayserispor deplasmanında gol atan Umut Bozok, tam 162 gün sonra fileleri havalandırdı. Geçtiğimiz sezonun gol kralı, bu sezonki performansıyla çok eleştirilirken, Adana Demirspor karşısında 90 artı 4. dakikada ağları sarstı. Umut’un golünde asisti Eren Elmalı yaptı.

Yusuf Yazıcı perdeyi açtı

3 yıl aradan sonra büyük umutlarla yuvaya dönen Yusuf Yazıcı, ilk 11’de başladığı Adana Demirspor maçında gol perdesini açtı. 8. dakikada şansının da yardımıyla ağları havalandıran Yusuf, sonrasında ise etkisiz kaldı. Özellikle ikinci yarıda yokları oynayan Yusuf, 70. dakikada kenara alındı. Kiralık gelen Yusuf’un 25 milyon TL garanti ücreti bulunurken, sözleşmesinde ekstra rakamlar da var.

Editör: Haber TS