Trabzonspor'un eski futbolcularından Abdullah Ercan A Spor ekranlarında yayınlanan Maç Günü programına Ceyda Dönmez'in konuğu olarak katıldı.

Antalyaspor Trabzonspor maçı öncesi gündemi yorumlayan Abdullah Ercan, Trabzonspor'un kaliteli transferlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Abdullah Ercan,"Şimdi Trabzonspor’u bugün itibariyle değerlendirmek doğru tespit olmaz. Sezon başında yapılan büyük yanlışlıklarından sonra bu yanlışlıklardan dönüldü. Hoca seçimi, kadro planlaması, oynanan oyunda büyük sıkıntılar vardı. Daha sonra doğru bir kararla Abdullah Avcı’yı getirdiler. Çünkü çok kötü puandaydı Trabzonspor. Abdullah Avcı, en azından şu puansal işi halledeyime gitti. Takım savunması anlamında çok doğru, o an gerekli olan şeyleri yaptı ve başarılı da oldu. Şimdi oyunun bir de hücum yönü var. Hücum yönünü de oynaması lazım. Özellikle büyük takımlarda tek yönlü oyun oynamak hem camiaya yetmez, hem taraftara yetmez. Şimdi zannediyorum devre arası bunun için bazı transferler yapılacak. Savunmayı bir şekilde organize edebiliyorsun. Yani belirli kaideler ve kuralları var ama hücumu organize ederken oyuncu bireysel performansları çok önemli. Trabzonspor’un bu anlamda iki tane skora ve oyuna katkı yapan oyuncusu var. Çünkü orta saha oyuncuları, Flavio, Baker ve Parmak oynadığı zaman hücuma çok fazla ofansif anlamda, realist anlamda katkı yapmıyorlar. İşte Nwakaeme’nin üzerinden, Ekuban’ın üzerinden ve sakat olmadığı zaman, zaman zaman Ömür’ün üzerinden gidiyordu. Çünkü çok sıkıntılı santraforları da var. Trabzonspor bu dönemde şunu yaptı. Az pozisyona gireyim ve ama atayım. Ki tuttu. Ama şimdi, özellikle ligin ikinci devresinde hücum oyuncularına derinlik yaratmaları lazım. Alternatif yaratmaları lazım. Rakip kaleye daha çok atak yapmak lazım. Atak sürekliliğini oluşturmak için topun sizde olması lazım. Onun için mutlaka oyunun kalitesini arttırabilmek için oyuncu kalitesini de arttırmak lazım. Ve iyi oyuncular almak zorunda." dedi.